Polițiștii germani au căutat 16 ani un criminal în serie care în realitate nu a existat. Cine era de fapt femeia "fără față"

Data actualizării: Data publicării:
banda de politie, scena crima
Polițiștii germani au căutat 16 ani un criminal în serie care în realitate nu a existat. Foto: Guliver/GettyImages

Poliția din Germania a urmărit timp de 16 ani un criminal în serie care în realitate nu a existat. O probă ADN care a apărut la locul a 40 de crime sau jafuri armate i-a făcut să caute o femeie care în dosare devenise "criminalul necunoscut", "femeia fără față" sau "fantoma". Cazul unui bărbat ars din Franța a elucidat misterul.

În 1993, o femeie de 62 de ani a fost găsită moartă în casă, în orașul Idar-Oberstein. Fusese sugrumată cu o sârmă de la un buchet de flori descoperit lângă trupul ei. Nimeni nu știa ce s-ar fi putut întâmpla cu Lieselotte Schlenger. Nu erau martori, nici suspecți. Pe o ceașcă de ceai de lângă ea, polițiștii au găsit însă o probă ADN. Era singurul indiciu pe care îl aveau, scrie IFL Science.

Testele au arătat că proba ADN era a unei femei, dar nu s-a descoperit cine era aceasta.

Opt ani mai târziu, în 21 martie 2001, un bărbat de 61 de ani a fost găsit mort în bucătăria casei sale din Freiburg, Germania. Și el fusese sugrumat. Aceeași probă ADN a fost găsită pe un sertar din bucătărie. Polițiștii s-au gândit că aveau de-a face cu un criminal în serie.

Apoi, ADN-ul femeii rămase necunoscute a început să apară peste tot. 

La câteva luni după această a doua crimă, proba ADN-ul a apărut pe o seringă cu heroină aruncată în zona unui loc de joacă din Gerolstein. 

Câteva săptămâni mai târziu, a apărut pe o bucată de prăjitură găsită într-o rulotă care fusese spartă.

A mai apărut într-un caz de intrare prin efracție într-un birou din Dietzenbach, într-o mașină abandonată după ce fusese furată din Heilbronn și pe două sticle de bere și un pahar de vin într-un bar care fusese jefuit din Karlsruhe.

Într-un caz deosebit de bizar, în 6 mai 2005, un bărbat și-a împușcat fratele cu un pistol, iar ADN-ul femeii încă necunoscute a fost găsit pe unul dintre gloanțe.

Proba respectivă a mai fost găsită la locul a 40 de crime, furturi sau jafuri armate comise în  Austria, sudul Germaniei și Franța.

În dosarele poliției, femeia a fost numită „femeia fără față” sau „Fantoma din Heilbronn” după ce o polițistă din oraș a fost ucisă. Polițista respectivă, Michèle Kiesewetter, avea 22 de ani. La momentul atacului era în mașina de patrulare cu un coleg și luau prânzul împreună. Ambii polițiști au fost împușcați în spate de două persoane care au intrat în mașină. Polițista a murit pe loc, iar colegul ei a fost rănit. pe locurile din spate ale mașinii. ADN-ul „fantomei” a fost găsit pe bancheta din spate, precum și pe bord. 

Tot mai confuză, poliția a oferit o recompensă de 300.000 de euro pentru orice informații despre cine ar fi putut fi. Misiunea era tot mai dificilă în condițiile unii martori ai crimelor și jafurilor spuneau că suspecții erau femei, iar alții că erau bărbați.

Misterul a fost elucidat în 2009, iar cazul a fost închis în mod jenant pentru poliția din Germania: cel mai căutat criminal în serie din istoria Germaniei – despre care se credea până atunci că este responsabil pentru șase crime, pe lângă alte fapte, – nu a existat.

Totul s-a întâmplat după ce poliția din Franța a descoperit cadavrul ars al unui bărbat, despre care se crede că este un solicitant de azil care fusese dat dispărut în 2002. La depunerea cererii de azil, bărbatului i se luaseră amprentele pe care ulterior poliția le-a folosit pentru identificarea lui. Numai că și atunci au găsit ADN-ul persoanei necunoscute.

„Evident că era imposibil, deoarece solicitantul de azil era un bărbat, iar ADN-ul necunoscut aparținea unei femei”, a declarat la vremea respectivă un purtător de cuvânt al parchetului.

Acest caz a dus la edificarea dosarului așa zisului criminal în serie, cu concluzia că acesta nu exista de fapt. S-a constatat că ADN-ul aparținea unei angajate de la un centru de ambalare pentru materiale medicale pe care polițiștii le foloseau la cercetarea la fața locului. În urma neglijenței acesteia, probele fuseseră contaminate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Timothée Chalamet
Timothée Chalamet oferă „performanța anului” în filmul biografic despre Bob Dylan, spun criticii. Se pronunță...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...