Plata cu sacoșa la restaurant

Data publicării:
plata cu sacosa de bani restaurant grecia captura 08 07 2015
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Pentru furnizorul filmat de echipa Digi24, fiecare livrare de produse alimentare tradiţionale greceşti presupune un drum de opt ore.

Furnizor: Bună ziua! Ţi-am adus marfa: măsline, ulei, iaurt.

Proprietar restaurant: Sunt toate, da?

Furnizor: Măsline, iaurt, brânză feta, ca de fiecare dată.

Proprietar restaurant: Să le vedem înăuntru!

În total marfă de o mie de euro.

Pentru a fi siguri că folosesc în preparatele lor cele mai proaspete paste grecești, proprietarii restaurantelor de profil din România trebuie să achite imediat cu bani cash produsele livrate de furnizor. Acesta, la rândul lui, când se întoarce în Grecia trebuie să plătească producătorii de acolo”, transmite corespondentul Digi24 Roxana Vântu.

Este soluția găsită după ce producătorul elen a cerut plata alimentelor pe loc, nu la o lună, ca până acum. Băncile sunt închise de peste o săptămână, iar retragerile de numerar sunt plafonate, aşa că vrea să se asigure că afacerea nu are de suferit.

Kostas Konstas, furnizor: Pentru a ţine situația sub control folosim maşinile noastre de transport de marfă, nu colaborăm în Grecia cu fabrici foarte mari, colaborăm cu distribuitori mai mici ca să putem acoperi aici cererea de pe piaţă.

O soluţie la îndemână şi pentru proprietarii de restaurante.

Maria Popescu, administratorul unui restaurant grecesc: Găsim furnizori greci care fac ei drumurile către noi.

Iannis Sarantis, proprietarul unui restaurant grecesc: Decât să îi transfer prin bancă banii furnizorului meu din Grecia, îi dau cash, de aici e problema lui mai departe.

În schimb, restaurantele care se aprovizionează direct din Grecia, nu prin intermediari, sunt mai puțin flexibile.

Gilda Mocanu, administratorul unei taverne greceşti: Majoritatea tranzacțiilor sunt făcute cu cardul, cu cash mai puțin, pentru siguranța noastră. Am făcut puțin stoc când am observat această problemă.

Potrivit Asociației Exportatorilor din Grecia, firmele pot pierde contracte în valoare de 80 de milioane de euro în fiecare săptămână în care băncile sunt închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Peștele de 5 ori mai ieftin decât somonul, dar la fel de sănătos. Mulți români îl ocolesc însă
Digi FM
Tudor Chirilă, despre serialul-fenomen Adolescence: „M-a cam dărâmat, ar trebui să fie parte din modulul...
Pro FM
Bianca Censori vrea să-l părăsească pe Kanye West, dar se teme: „El controlează atât de multe aspecte ale...
Film Now
Channing Tatum și transformările la care și-a supus corpul. Actorul nu va mai accepta roluri pentru care...
Adevarul
Caz bizar. Un bărbat a ajuns la spital după ce a rămas cu mâna prietenei sale blocată în gură
Newsweek
Vin banii de la Mica Recalculare. Pensiile cresc cu sume între 100 și 700 de lei în luna mai
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De ce nu e bine să asociem friptura cu cartofii prăjiţi. Explicaţiile medicului Mircea Beuran
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Maria Shriver, detalii sfâșietoare despre divorțul de Arnold Schwarzenegger: „Mi-a frânt inima, mi-a zdrobit...
UTV
Luminița Anghel, confesiuni dureroase despre fiul adoptiv: „Nu vrei să știi ce priviri, câtă ură… mi-a fost...