Sabine Maureau ar fi trebuit să ajungă la gara din Bruxelles, dar a greşit drumul şi s-a trezit la Zagreb, în Croaţia. A traversat cinci graniţe şi a remarcat indicatoarele în mai multe limbi străine, dar nu şi-a pus nicio clipă problema că sistemul de navigaţie din maşina sa o induce în eroare. Pe drum s-a oprit de mai multe ori să alimenteze în benzinării, dar tot nu a renunţat la călătorie.
Abia după două zile şi 1450 de kilometri parcurşi, femeii i-a trecut totuşi prin cap că s-ar putea să nu mai fie în Belgia. Între timp, în Belgia, fiul său îi anunţase dispariţia. Căutările poliţiei au fost oprite în momentul în care acesta a primit telefon de la Sabine Maureau, care îl anunţa că este în Croaţia.
Povestea din Belgia nu este singura în care GPS-ul a provocat erori grave de alegere a traseului. În Statele Unite, două tinere au ajuns într-un lac, tot la indicaţiile greşite ale copilotului electronic. Două întâmplări cu o singură cauză, care relansează disputa între fanii clasicei hărţi rutiere şi cei ai modernului GPS.