Oda pentru „prietenosul tată” Kim Jong Un, virală pe TikTok, va fi interzisă în Coreea de Sud

Data publicării:
kim
Douăzeci și nouă de versiuni ale videoclipului „Friendly Father”, oda pentru Kim Jong Un, vor fi blocate în Coreea de Sud. Imagine cu carater lustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Coreea de Sud a anunțat că va interzice melodia de propagandă nord-coreeană, virală pe TikTok, care îl laudă pe dictatorul de la Phenian, Kim Jong Un, ca fiind un „tată prietenos” și un „mare lider”.

Autoritatea de reglementare mass-media din Seul a transmis că videoclipul, care a devenit un succes pe TikTok de la lansarea sa în aprilie, reprezintă o încălcare a Legii naționale de securitate a țării, scrie BBC.

„[Cântecul] îl idolatrizează pe Kim Jong Un, îl laudă și îl glorifică”, a informat luni Comisia pentru Standarde de Comunicații din Coreea din Seul într-un comunicat de presă.

Legea securității blochează accesul la site-urile web și mass-media guvernului din Nord și penalizează comportamentele și discursurile în favoarea regimului de la Phenian.

Douăzeci și nouă de versiuni ale videoclipului „Friendly Father” vor fi blocate, a spus comisia, dar nu a detaliat cum se va face acest lucru. Decizia a fost determinată de o solicitare din partea Serviciului Național de Informații din Coreea de Sud, se mai spune în comunicat.

„Videoclipul reprezintă un conținut tipic legat de războiul psihologic împotriva Coreei de Sud, deoarece a fost postat pe un canal care este conectat cu lumea exterioară și se concentrează în principal pe idolatrizarea și glorificarea unilaterală a lui Kim”, a mai spus autoritatea de reglementare.

Cum a ajuns oda pentru Kim un mare succes pe TikTok

Interdicția iminentă a stârnit interesul sud-coreenilor, mulți dintre ei accesând videoclipul după acest anunț, conform comentariilor pe care le-au lăsat pe rețeaua socială. Unii au comentat că autoritățile ar trebui să lase videoclipul să fie accesibil „pentru ca mai mulți oameni să se bucure de glumă”.

„Friendly Father” este cea mai recentă piesă dintr-un șir de cântece pop pe care mașinăria de propagandă a Phenianului l-a produs în ultimii 50 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Hitul îl descrie pe Kim drept „tată” și „Marele” - termeni rezervați anterior primului lider al Coreei de Nord, bunicul său, Kim Il Sung.

„Să cântăm, Kim Jong Un, marele lider/ Să ne lăudăm cu Kim Jong Un, tatăl nostru prietenos”, se spune în odă.

Unii utilizatori TikTok spun că dau play melodiei la sală sau în timp ce își fac temele, în timp ce altora le place stilul său nostalgic, spunând că le amintește de muzica pop mai veche spaniolă și franceză.

Coreea de Nord și Coreea de Sud au devenit două state după armistițiul care a pus capăt războiului din Coreea în 1953, dar nu au semnat un tratat de pace și, prin urmare, din punct de vedere tehnic sunt încă în război.

Încălcările Legii Securității Naționale din Seul pot duce la până la șapte ani de închisoare, deși aplicarea legii a scăzut recent. Au existat, de asemenea, apeluri pentru revizuirea legii din motive de libertate de exprimare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale