O femeie de serviciu dă în judecată o mare firmă de avocatură din Londra după ce a fost dată afară pentru că a mâncat un sandviș

Data publicării:
femeie de serviciu concediată
Gabriela Rodriguez a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș de 1,5 lire sterline care fusese lăsat pe masă într-o sală de ședințe. Captură foto: United Voices of the World

O femeie de serviciu a dat în judecată o mare firmă de avocatură de la Londra, cât și compania la care era angajată, după ce a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș cu ton pe care l-a găsit într-o sală de ședințe din clădirea în care lucra, potrivit The Guardian.

Firma la care era angajată Gabriela Rodriguez, o mamă singură din Ecuador, a concediat-o anul trecut cu o zi înainte de Crăciun, după ce femeia a mâncat un sandviș care a costat 1,5 lire sterline și care fusese lăsat pe masă după încheierea unei ședințe.

Devonshires Solicitors, firma de avocatură, a făcut o plângere către compania pentru care lucra Rodriguez, Total Clean, care la rândul ei a concediat-o, potrivit sindicatului United Voices of the World (UVW), care susține lucrătorii imigranți.

Un purtător de cuvânt al Devonshires a transmis printr-un email că nu a făcut nicio „plângere formală” și că nu a cerut firmei Total Clean să ia măsuri împotriva lui Rodriguez.

UVW protestează decizia luată împotriva femeii din Ecuador și susține că dacă Rodriguez nu ar fi provenit din America Latină și ar fi știut să vorbească limba engleză mai bine, Devonshires Solicitors nu i-ar fi făcut plângere și nu ea nu ar fi fost concediată.

Rodriguez a lucrat ca om de serviciu în birourile firmei de avocatură timp de doi ani. Secretarul general al UVW, Petros Elia, a spus că persoanele care lucrează în acest domeniu în Marea Britanie sunt concediate de multe ori din motive „banale” și „discriminatorii”.

„Multe persoane spun că se simt tratate 'precum mizeria pe care o curăță', iar Gabriela este una dintre ele”, a continuat Elia. „Ne vom ridica vocile și ne vom uni pentru a lupta contra oricărui angajator – chiar și împotriva companiilor mari și puternice ca Devonshires Solicitors.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri