O femeie a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri. Avertisment al medicului legist: Cazul se poate repeta

Data actualizării: Data publicării:
capsule de detergent
„Culorile strălucitoare și atrăgătoare” ale unor astfel de capsule de detergent au fost un „fenomen la nivel de industrie”, susține un medic legist. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Moartea unei femei din Londra, care a mâncat capsule de detergent pe care le-a confundat cu dulciuri, a dus la un avertisment serios lansat de medicul legist autorităților. „Culorile strălucitoare și atrăgătoare” ale unor astfel de capsule sau tablete pentru curățare pot fi înșelătoare pentru persoanele cu demență și alte afecțiuni cognitive, nu doar pentru copii, și e nevoie de mai multă atenție la modul cum sunt ambalate. 

Elizabeth Van Der-Drift, în vârstă de 93 de ani, care suferea de demență, ar fi confundat capsulele cu dulciuri din cauza ambalajului lor strălucitor, potrivit unui raport al legistului, scrie The Guardian.

Femeia care o îngrijea a declarat în ancheta cu privire la moartea ei că ambalajul capsulelor „era mai mult decât asemănătoare cu o pungă de dulciuri”, conform unui raport de prevenire a deceselor (PFD).

Asistentul legist, Ian Potter, a avertizat că reglementările privind siguranța produselor ar putea acorda „în mod insuficient atenție” riscurilor prezentate persoanelor cu demență.

Se recunoaște de mult că produsele de această natură pot prezenta riscuri pentru copii; cu toate acestea, se pare că există mai puțină recunoaștere a riscurilor prezentate pentru cei care trăiesc cu demență sau alte forme de afectare cognitivă”, avertizează legistul.

Culorile strălucitoare și atrăgătoare” ale unor astfel de capsule au fost un „fenomen la nivel de industrie”, a mai spus medicul legist.

Acesta a scris avertismentul în raport și voia să-l trimită producătorului de detergent, în schimb, raportul a fost transmis directorului executiv al „Office for Product Safety and Standards”, secretarului de stat pentru sănătate și asistență socială și directorului general al Asociației Industriei Produselor de Curățare din Marea Britanie.

Medicul legist a spus că este „foarte conștient” de Regulamentele din 1989 privind siguranța, dar că i „se pare că fie reglementările în sine nu țin cont suficient de cei care trăiesc cu demență sau alte tulburări cognitive, fie că aplicarea reglementărilor este neabordată cu suficientă rigoare”.

Reglementările interzic furnizarea de produse care sunt improprii pentru consumul uman, dar care sunt susceptibile de a fi confundate cu alimente și menționează în mod explicit riscul pentru copii.

Britanica a trăit cu demență „câțiva ani” și nu își amintea când a mâncat ultima oară, frecvent, a spus el. Ea „mergea adesea în căutarea ceva de mâncare” și pe 13 sau 14 martie „a obținut acces la tablete de detergent de rufe [sau] capsule viu colorate” și „a mușcat cel puțin una dintre ele”, a spus el.

Produsul a fost descris ca fiind „predominant roz strălucitor și alb, cu portocaliu, galben și verde”. De asemenea, cutia nu avea nicio „trăsătură evidentă de design” care să îngreuneze accesul la capsule, a spus el.

La scurt timp după consumarea produsului, Der-Drift a fost găsită plângându-se de dureri de stomac și dificultăți de respirație. A fost chemată o ambulanță și ea a murit la spital câteva zile mai târziu. Ancheta a constatat că moartea ei a fost accidentală.

Destinatarii raportului legistului trebuie să răspundă până la 8 octombrie a acestui an cu detalii despre acțiunile întreprinse sau propuse a fi întreprinse și de ce nu a fost luată nicio măsură, cu excepția cazului în care medicul legist prelungește perioada.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu