„Nu știam dacă este zi sau noapte”. Un bărbat a fost blocat într-un lift pentru aproape două zile

Data actualizării: Data publicării:
lift
Un lucru care l-a salvat, spune el, a fost să recite poezii scrise de soția sa. Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Un bărbat din statul Kerala din sudul Indiei a rămas blocat într-un lift de spital timp de 42 de ore, fără mâncare sau apă. Acesta a povestit experiența sa pentru BBC și a spus că s-a temut că va muri acolo.

Ravindran Nair, în vârstă de 59 de ani, a intrat într-un lift pentru a se întâlni cu un medic sâmbătă după-amiază, apoi a rămas blocat înăuntru până luni dimineață, când un operator de lift l-a găsit. Acum se află în spital și este tratat pentru deshidratare și dureri de spate.

Familia bărbatului a crezut inițial că este la serviciu, dar ulterior au contactat poliția și au început o căutare disperată în încercarea de a-l găsi. 

Incidentul a făcut prima pagină a ziarelor, determinând guvernul statului să suspende trei tehnicieni și să lanseze o anchetă. Oficialii de la Colegiul Medical al Guvernului, Thiruvananthapuram, și ministrul sănătății de stat și-au cerut scuze bărbatului.

Nair a declarat că atunci când a rămas prins a încercat să sune la numărul de urgență afișat în lift, dar nu a primit niciun răspuns. De asemenea, a încercat să-și sune soția, care lucrează la spital, și „pe oricine altcineva la care m-aș putea gândi”, dar apelurile nu s-au conectat.

„Am început să intru în panică și să lovesc în ușile liftului pentru a atrage atenția. Atunci telefonul meu a căzut pe podea și a încetat să funcționeze”, spune el. Am strigat după ajutor și am încercat să desfac ușile cu mâinile. Era întuneric în interiorul liftului, dar, din fericire, era suficient aer pentru a respira."

Apoi s-a plimbat în lift, apăsând din nou și din nou soneria de alarmă, sperând că va suna și va atrage atenția cuiva, însă fără niciun succes.

„Pe măsură ce orele treceau, nu știam dacă este zi sau noapte, deoarece înăuntru era întuneric beznă. După ce am obosit, am adormit într-un colț. A trebuit să folosesc un alt colț pentru a merge la baie", spune el.

„Am început să mă întreb dacă voi muri în interiorul liftului”

Bărbatul a spus că a început să viziteze regulat spitalul cu câteva luni în urmă, după ce a căzut în baie și a început să sufere de dureri de spate.

„Sâmbătă, soția mea și cu mine ne-am întâlnit cu medicul și mi-am făcut o radiografie a spatelui, deoarece simțeam dureri severe după o călătorie recentă”, povestește el.

Când medicul a cerut să vadă rezultatele analizelor de sânge, cei doi și-au dat seama că le-au uitat acasă. Deoarece soția bărbatului a trebuit să se prezinte la serviciu, Nair s-a dus acasă pentru a aduce documentele. În mod normal, când vine la acest spital, el și soția lui folosesc un lift destinat angajaților, însă, de data aceasta, a intrat într-un lift destinat pacienților și vizitatorilor pentru a se îndrepta la etajul doi.

„Atunci era trecut de amiază. Nu era nimeni altcineva în lift, dar lumina era aprinsă, așa că am crezut că nu este nimic în neregulă”, spune el.

Bărbatul a apăsat butonul și liftul a început să urce, dar pe măsură ce se apropia de etajul al doilea, acesta s-a dus în jos și s-a auzit o bufnitură, iar Nair a rămas blocat între primul și al doilea etaj. Nu se gândea că va rămâne acolo aproape două zile.

La un moment dat și-a amintit că trebuia să ia pastile pentru a-și menține tensiunea sub control.: „Le-am avut cu mine, dar nu le-am putut înghiți pentru că nu aveam apă și îmi era gura uscată din cauza țipetelor după ajutor”, își amintește el.

„Am început să mă întreb dacă voi muri în interiorul liftului. Mi-am făcut griji pentru soția și copiii mei și m-am gândit la părinții și strămoșii mei răposați. Dar apoi, mi-am dorit cumva să fiu mai puternic și mi-am spus că trebuie să trec peste această încercare înspăimântătoare.”

Un lucru care l-a salvat, spune el, a fost să recite poezii scrise de soția sa: „Am păstrat speranța că va veni cineva să repare liftul și să mă găsească acolo”.

Ajutorul a sosit luni dimineață, în jurul orei locale 06:00, când un operator i-a deschis ușa și i-a cerut să meargă afară,  după ce acesta a stat 42 de ore în lift.

Odată ce Nair a fost salvat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și sune soția, care nu știa că soțul ei dispărut a fost prins la locul ei de muncă.

„A vrut să vin să-l iau acasă”, spune soția.

Spitalul a pus un avertisment în afara liftului prin care le cere oamenilor să nu-l folosească în timp ce este reparat.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale