O ceremonie specială a avut loc la Betleem în Cisiordania, acolo unde se spune că s-a născut Iisus Hristos. Slujba a fost oficiată de patriarhul latin al Ierusalimului, care a făcut un pelerinaj simbolic până la oraşul Naşterii Domnului. Şeful Bisericii ortodoxe din Ierusalim şi-a exprimat încrederea că anul viitor va fi unul mai paşnic decât acesta, mai ales că în 2014 tensiunile dintre Israel şi palestinieni s-au tradus printr-un conflict armat.
O slujbă a avut loc şi în Nazaret, în Biserica Bunei Vestiri, cea mai mare biserică catolică din Orientul Mijlociu. Preoţi, colindători, fanfare şi sute de credincioşi au mers în procesiune până în locul unde potrivit tradiţiei, Fecioara Maria a fost anunţată de arhanghelul Gabriel că va da naştere Fiului Domnului.
La Vatican, a avut loc Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului, iar la prânz mii de credincioşi s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvantarea Urbi et Orbi
Papa Francisc a oficiat slujba de Crăciun. Suveranul Pontif a rostit tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi".
Binecuvântarea lui Dumnezeu Cel Atotputernic, a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, să coboare asupra voastră şi să rămână pentru totdeauna. Amin.
- Trăiască Papa!
Papa Francisc a pledat pentru pace în mesajul său către credincioşii din toată lumea. Suveranul Pontif a vorbit despre minoritatile religioase persecutate, mai ales cele din Siria şi din Irak, şi a făcut apel la dialog între israelieni şi palestinieni. Papa s-a rugat de asemenea pentru încheierea crizei din Ucraina
La Bagdad, credincioşii creştini au înfruntat toate pericolele pentru a putea celebra Crăciunul. Biserica în care a avut loc slujba a fost înconjurată de forţe de ordine, de teama unui posibil atentat terorist.
Mii de credicioşi, majoritatea catolici, au luat parte în capitala Chinei, Beijing, la slujba de Crăciun. Singura organizaţia catolică oficială din China este subordonată autorităţilor comuniste şi nu are legături oficiale cu Vaticanul, ceea ce creează tensiuni între Sfântul Scaun şi Beijing. Doar 25 de milioane de chinezi sunt creştini, dintr-o populatie de peste 1 miliard 300 de milioane. Numărul credinciosilor a crescut totusi în ultimii ani, deşi China este oficial un stat ateu.