Între timp, Charlie Hebdo mai tipăreşte două milioane de exemplare ale numărului din această săptămână, ediţia de după atentatul care a decimat componenţa redacţiei, ceea ce va ridica la şapte milioane numărul copiilor distribuite în toată lumea.
A fost haos pe străzile capitalei Algeriei, unde sute de musulmani au protestat violent faţă de caricaturile profetului Mahomed apărute în Charlie Hebdo. Manifestanţii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar acestea au ripostat cu gaz lacrimogen şi tunuri cu apă. Zeci de protestatari au fost arestaţi în urma incidentelor.
„Protestăm faţă de Charlie Hebdo. Nu ne respectă religia şi ignoră convingerile noastre sfinte. Nu putem accepta să-l insulte cineva pe profetul Mahomed”, a spus unul dintre protestatari.
Proteste violente s-au desfăşurat şi în Niger, unde manifestanţii au incendiat maşini, magazine şi au vandalizat tot ce le-a stat în cale. Iar la Niamey, trei biserici au fost incendiate. Ambasada Franţei şi-a îndemnat cetăţenii din Niger să nu iasă din case.
Manifestaţii împotriva publicaţiei de satiră Charlie Hebdo au avut loc şi în Sanaa, capitala Yemenului, unde forţele de ordine au împiedicat mulţimea să ajungă în apropierea ambasadei Franţei.
„Ajunge cu insultele la adresa profetului nostru Mohamed, acesta este un mesaj de la poporul yemenit. Dacă nu se opresc cu ridiculizarea profetului nostru, vor regreta în viitor”, a spus un protestatar.
Şi la Karachi, în Pakistan, sute de persoane au ieşit pe străzi în semn de protest faţă de noile caricaturi. Manifestanţii au ars o marionetă care era învelită în steagul Franţei.
În Gaza, mesaje de ameninţare la adresa jurnaliştilor francezi au fost scrise pe pereţii clădirii care adăposteşte centrul cultural francez. Deşi acesta nu mai funcţionează din octombrie, când a fost avariat de o rachetă, mai mulţi poliţişti au fost trimişi pentru a asigura paza centrului.