„De răul cuiva nu trebuie să se bucure nimeni. Că a greşit sau nu a greşit, e doar problema lui şi a justiţiei. Nu poţi să te bucuri când oamenii intră acolo. Pentru mine nu e nicio bucurie, ce a fost între noi a fost", a declarat Sandu, scrie mediafax.ro.
În mai 2012, Marian Iancu, care a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie la Poli Timişoara, devenită ulterior FC Timişoara, între 2005-2012, a fost declarat, în cadrul Adunării Generale a FRF, persona non-grata în fotbalul românesc pentru declaraţiile făcute la adresa mai multor conducători din fotbal. Iancu a fost declarat atunci persona non-grata pentru declaraţiile făcute la adresa finanţatorului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a directorului sistemului naţional de licenţiere, Viorel Duru, şi a altor persoane din fotbal.
FC Timişoara a terminat sezonul 2010/2011 pe locul doi, după campioana Oţelul Galaţi, însă gruparea bănăţeană a fost retrogradată în Liga a II-a din cauza faptului că FRF nu i-a acordat licenţa pentru sezonul viitor. Această decizie a dus la un conflict între Marian Iancu şi Sandu, primul acuzându-l pe fostul şeful FRF că se află în spatele deciziei care a dus la retrogradarea echipei sale.
Omul de afaceri Marian Iancu, fost președinte al Politehnicii Timișoara, a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Curtea de Apel București. El a fost acuzat de evaziune fiscală în dosarul Rafo.
Decizia Curții de Apel este definitivă și a fost luată după un proces care a durat opt ani. În spatele gratiilor ajung şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte zece ani de închisoare. Instanţa a decis, totodată, şi confiscarea prejudiciului adus statului - 35 de milioane de euro.
Procurorii DIICOT, care au anchetat dosarul, susţin că omul de afaceri şi apropiaţi ai acestuia au prejudiciat bugetul statului cu aproape 1.400 de miliarde de lei. În primă instanţă, Marian Iancu primise o condamnare de zece ani de închisoare. Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, este cea care a dat decizia de astazi în dosarul Rafo.
Marian Iancu a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că omul de afaceri şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1.356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Marian Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.