La Milano se deschide un muzeu cu o întâziere de 50 de ani. Între timp, s-au schimbat 39 de guverne

Data publicării:
Milano, la apus. Foto: Shutterstock
Milano, la apus. Foto: Shutterstock

La mai bine de jumătate de secol și 39 de guverne italiene după ce a fost conceput pentru prima dată, un nou muzeu se va deschide la sfârșitul acestui an pentru a găzdui artă modernă din galeria Pinacoteca di Brera din Milano. Brera Modern, situat la doar câteva uși de galeria principală, a fost afectat de numeroase întârzieri, cel mai recent fiind vorba despre descoperirea de azbest și despre problemele cu sistemul de aer condiționat.

Prin urmare, nici măcar nu s-a întâmplat, totul e de domeniul viitorului. Muzeul se va deschide oficial pe 7 decembrie, când ochii elitei culturale europene vor fi deja ațintiți asupra orașului Milano pentru premiera anuală de gală a sezonului de operă de la La Scala, au declarat oficialii locali, citați de The Guardian.

Muzeul va găzdui arta modernă de la Pinacoteca di Brera din Milano.

Brera Modern, situat la doar câteva uși de galeria principală, a fost afectat de numeroase întârzieri, cele mai recente fiind descoperirea de azbest și probleme cu sistemul de climatizare.

Onoarea îi revine noului director al Brera, Angelo Crespi, care a preluat funcția în februarie, ca parte a măsurilor guvernului de dreapta de a pune italieni în fruntea instituțiilor culturale cheie.

Predecesorul său, istoricul britanico-canadian James Bradburne, care a insistat să finalizeze Brera Modern, a încheiat două mandate de patru ani și nu era eligibil pentru a continua.

Brera, înființată în 1809, conține capodopere de Canova, Caravaggio, Rafael și Hayez. Dar multe dintre lucrările sale moderne au fost mult timp relegate în depozite.

Noul muzeu din Palazzo Citterio din apropiere a atras deja 30.000 de vizitatori pe parcursul a trei săptămâni pentru o expoziție temporară. Concerte sunt planificate în grădină în această vară.

Se așteaptă ca Brera, cu adăugarea muzeului Modern, să ajungă la 500.000 de vizitatori în acest an, față de 466.709 anul trecut și față de recordul de 410.000 înregistrat înainte de pandemie.

 

 

 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri