Video Kate Middleton, Prințesa de Wales, a scăpat de cancer, după 9 luni „incredibil de grele” și „înfricoșătoare”

Data actualizării: Data publicării:
Princess of Wales cancer announcement
Kate Middleton, Prințesa de Wales. Foto: Profimedia Images

Catherine, Prințesa de Wales a scăpat de cancer după ce a încheiat tratamentul de chimioterapie și intenționează să reia participarea limitată la evenimente publice în următoarele luni, a anunțat aceasta, potrivit The Guardian.

Într-un mesaj video difuzat luni de Palatul Kensington, Catherine a declarat că este ușurată că tratamentul ei de chimioterapie preventivă s-a încheiat, după nouă luni „incredibil de grele” și „înfricoșătoare” pentru ea și familia ei.

„Acum mă concentrez să fac tot ce pot pentru a rămâne fără cancer”, a spus ea.

Prințesa britanică a adăugat că „drumul ei spre vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine”. Ea s-a referit la „ape furtunoase” și la un drum necunoscut care o așteaptă.

Catherine a început să lucreze de acasă la unele proiecte și va reveni la un „program ușor de angajamente externe pentru restul anului”, a declarat palatul regal.

Comunicatul prințesei arată: „Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să vă spun ce ușurare este să fi terminat în sfârșit tratamentul meu de chimioterapie”.

„Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi ca familie. Viața, așa cum o știi, se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o modalitate de a naviga pe apele furtunoase și pe drumul necunoscut.

Călătoria împotriva cancerului este complexă, înfricoșătoare și imprevizibilă pentru toată lumea, în special pentru cei apropiați. Cu smerenie, te aduce, de asemenea, față în față cu propriile tale vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai luat niciodată în considerare înainte și, odată cu aceasta, o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor.

Această perioadă ne-a reamintit, mai presus de toate, mie și lui William să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață, pe care atât de mulți dintre noi le luăm adesea de bune. De a iubi pur și simplu și de a fi iubit.

Acum mă concentrez să fac tot ce pot pentru a rămâne fără cancer. Deși am terminat chimioterapia, drumul spre vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine.

Cu toate acestea, aștept cu nerăbdare să mă întorc la muncă și să mai iau câteva angajamente publice în lunile următoare, atunci când voi putea.

În ciuda a tot ce a fost înainte, intru în această nouă fază a recuperării cu un sentiment reînnoit de speranță și apreciere a vieții. William și cu mine suntem foarte recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și am căpătat o mare putere de la toți cei care ne ajută în acest moment.

Bunătatea, empatia și compasiunea tuturor ne-au făcut cu adevărat să fim umili.

Pentru toți cei care își continuă propria călătorie prin cancer - rămân alături de voi, cot la cot, mână în mână. Din întuneric, poate ieși lumina, așa că lăsați lumina să strălucească”, a transmis aceasta.

Palatul regal a lansat un videoclip de trei minute în care William și cei trei copii ai cuplului se plimbă și se joacă. Acesta a fost filmat luna trecută pe o plajă din Norfolk, potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Catherine a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer în martie, într-un mesaj video adresat națiunii. Vestea ei a venit la scurt timp după ce socrul ei, Regele Charles, a dezvăluit că și el este tratat pentru cancer. Regele și-a reluat de atunci unele angajamente publice.

Luni, Palatul Kensington a refuzat să ofere detalii suplimentare despre boala și tratamentul prințesei, invocând dreptul acesteia la intimitate medicală.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu