Avertismentul poliției britanice: Frații Tate radicalizează băieții să devină misogini la fel cum fac teroriștii

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Andrew Tate (st) și Tristan Tate (dr) / Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Foto: Andrew Tate (st) și Tristan Tate (dr) / Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Poliția britanică avertizează că influenceri online precum Andrew Tate radicalizează băieții în direcția misoginiei extreme într-un mod „terifiant”, relatează BBC. Maggie Blyth, ofițer superior de poliție, a declarat că tinerii și băieții ar putea fi radicalizați în același mod în care teroriștii atrag adepți online. Aceasta este o temă pe care o discută și specialiștii în contraterorism, a spus ea.

Consiliul Național al Șefilor de Poliție (NPCC) a publicat un raport privind violența împotriva femeilor și fetelor, pe care o numește „urgență națională”.

NPCC a estimat că cel puțin una din 12 femei din Anglia și Țara Galilor ar fi victima violenței în fiecare an – adică aproximativ două milioane de femei anual. Și a declarat că problema a fost în creștere, cu „tipuri mai complicate de infracțiuni”.

Frații Tate, acuzați de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat

Frații Andrew și Tristan Tate, care și-au stabilit operațiunile în România, au fost arestați preventiv și trimiși în judecată anul trecut de DIICOT pentru viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat.

Ofițerul de poliție superior Maggie Blyth a declarat că ofițerii care se concentrează asupra violenței împotriva femeilor și fetelor lucrează acum cu echipele de combatere a terorismului pentru a examina riscul de radicalizare a tinerilor.

Vorbind despre conținutul dăunător online, ea a spus: „Știm că unele dintre acestea sunt legate de radicalizarea tinerilor online, știm că influencerii, Andrew Tate, elementul de influențare în special a băieților, este destul de terifiant și este ceva ce discută atât specialiștii în contraterorism, cât și noi înșine din perspectiva VAWG (violența împotriva femeilor și fetelor).”

Tot mai mulți elevi din școlile britanice îl admiră pe Tate

Andrew Tate este un influencer britanic-american controversat și autoproclamat „misogin”, care a devenit celebru după ce a apărut la Big Brother în 2016.

Școlile din Regatul Unit au declarat anterior pentru BBC că se confruntă cu un număr tot mai mare de elevi care îl admiră pe Tate.

Raportul amplu al NPCC și College of Policing, publicat marți, a afirmat că violența împotriva femeilor și fetelor a atins niveluri „epidemice”. Raportul a estimat că unul din 20 de adulți – sau 2,3 milioane de persoane – sunt autorii violenței împotriva femeilor și fetelor în fiecare an.

„Nimeni din rândul publicului nu înțelege amploarea și impactul acestor infracțiuni”, a declarat ofițerul Blyth la BBC Breakfast.

Amenințări-cheie cu care se confruntă victimele

Raportul a identificat mai multe amenințări-cheie cu care se confruntă victimele, inclusiv violența sexuală, abuzul domestic, hărțuirea și abuzul sexual asupra copiilor. Acesta a constatat că a existat o creștere cu 37% a numărului de infracțiuni violente împotriva femeilor și fetelor între 2018 și 2023.

Poliția spune că peste un milion de astfel de infracțiuni au fost înregistrate în Anglia și Țara Galilor numai anul trecut, reprezentând 20 % dintre toate infracțiunile înregistrate de poliție. O parte din această creștere a fost determinată de o creștere a raportărilor și de o mai mare conștientizare a acestor infracțiuni.

Ministrul de Interne Yvette Cooper a precizat anterior că violența împotriva femeilor și fetelor se va afla în fruntea agendei sale.

Frații Tate nu pot părăsi România

Reamintim că zilele trecute Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea fraţilor Andrew și Tristan Tate de a li se permite să părăsească România pentru a putea călători în Uniunea Europeană, decizia instanţei fiind definitivă.

Avocatul Eugen Vidineac, apărătorul celor doi fraţi Tate, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, afirmă că aceştia vor respecta decizia instanţei şi obligaţiile incluse în controlul judiciar. Dar decizia a fost contestată de apărătorii celor doi fraţi. 

Fraţii Tate s-au confruntat cu restricţii de mişcare timp de aproape doi ani.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, judecătorul de cameră preliminară constatând legalitatea rechizitoriului şi respingând mai multe cereri şi excepţii formulate de cei doi fraţi.

 
 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri