"Demos el primer paso/ Să facem primul pas" este o melodie care îmbină ritmuri de rap şi pop, aducând omagiu păcii şi devenind primul imn pentru vizita Papei Francisc în Columbia, care va avea loc în septembrie, scrie AFP, preluat de News.ro.
Cântecul a fost selecţionat, miercuri, pentru a însoţi sejurul Suveranului Pontif, unul dintre principalii promotori ai acordului de pace istorică semnat în noiembrie între guvern şi rebelii Farc.
"Vizita Papei are deja un imn. Grupul Musicos Catolicos Unidos (Muzicienii Catolici Uniţi) şi melodia lor "Demos el primer paso" sunt câştigători la CantaleAlPapa (Cântecul pentru Papa)", a scris pe Twitter comitetul de organizare al competiţiei, citat de News.ro.
Grupul, o frăţie religioasă creată în 2016 la Bogota, al căror cântec a fost compus de Carlos Corvacho, a prezentat melodia alături de alte 464 de proiecte depuse până la 31 mai pentru acest concurs.
"Tu ne aduci lumina, tu ne aduci pacea, tu ne aduci cuvântul adevărului şi poporul nostru îşi va afla libertatea în Dumnezeu", spune refrenul cântecului ales de un juriu compus din patru artişti şi doi preoţi.
Muzica, interpretată de mai mult de 20 de muzicieni, între care preoţi, este inspirată de ritmurile tipice columbiene, în sunet de acordeon, chitare şi tobe şi include şi o strofă rap.
"Bucuria noastră este completă şi absolută, mai ales că o vom cânta vicarului lui Christos pe Pământ", a declarat pentru AFP unul dintre solişti, Ana Bolivar, referindu-se la Papa Francisc.
Papa, care va sosi în Columbia pe 6 septembrie şi se va întoarce la Roma pe 11 septembrie, va vizita Bogota şi Villavicencio, oraş marcat de conflict, Medellin şi Cartagena.
Este a treia oară când Papa Francisc vizitează America de Sud de când a părăsit acest continent pentru a se urca pe Scaunul lui Petru. Prima a fost în iulie 2013, când a fost la Rio de Janeiro pentru Ziua Mondială a Tineretului. Apoi în iulie 2015 a făcut un tur care a inclus opriri în Bolivia, Ecuador şi Paraguay. În august 2016 guvernul columbian şi cel mai mare grup de rebeli din ţară, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au ajuns la un acord după patru ani de negocieri. Din 1964, cel puţin 260.000 de persoane au fost ucise datorită acestui război intern. Peste 6,8 milioane de persoane au trebuit să îşi părăsească locuinţele datorită conflictului, ceea ce pune Columbia pe al doilea loc din această perspectivă, primul loc fiind ocupat de Siria.