Guvernul de la Tokyo a retușat o fotografie cu noul executiv, după un val de ironii pe rețelele sociale. „Este absolut jenant”

Data publicării:
guvern nipon
Shigeru Ishiba a devenit în mod oficial, săptămâna trecută, noul premier al Japoniei, în urma unui vot în Parlament. Sursa foto: X

Guvernul nipon a admis luni că a retuşat o fotografie cu noul executiv pentru a corecta ţinuta vestimentară a membrilor săi, după un val de ironii pe reţelele sociale cu privire la pantalonii lor necălcați și lăsaţi.

Fotografii făcute de media locale au arătat ceea ce părea a fi un colţ de cămaşă albă ieşit din pantalonii premierului Shigeru Ishiba şi ai ministrului apărării Gen Nakatani, și mai mulți membri ai Executivului având pantalonii necălcați și lăsați, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, în fotografia oficială publicată de Biroul de presă al lui Ishiba aceste imperfecţiuni au dispărut în mod misterios, însă nu suficient de rapid pentru a pune capăt unui val de ironii pe reţelele sociale cu privire la „guvernul neglijent”.

Este mai dezagreabil decât o fotografie de grup a unui club de seniori în timpul unei călătorii la băi termale. Este absolut jenant”, a scris un utilizator pe reţeaua socială X.

În comparație cu cabinetele anterioare, iese în evidență neglijența Cabinetului Ishiba. Persoana din extrema dreaptă a primului rând se prezintă deosebit de rău. Ca politician, este important să arăți bine în fotografii”, a scris un alt utilizator.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Au fost aduse modificări minore” fotografiilor, a recunoscut luni purtătorul guvernului, Yoshimasa Hayashi, în faţa jurnaliştilor, căutând totodată să explice că este un obicei obișnuit folosit la fotografiile oficiale.

Fotografiile de grup făcute în timpul unor evenimente oficiale organizate de cabinetul premierului, precum remanierea ministerială, vor fi păstrate pentru totdeauna ca amintire, de aceea retuşuri minore sunt de obicei efectuate asupra acestor fotografii”, a declarat el.

În martie, în Regatul Unit, Prinţesa Kate şi-a cerut scuze după ce retuşase o fotografie în care ea apărea cu copiii săi, prima fotografie oficială după o gravă operaţie pe abdomen pe care ea o suferise în ianuarie. În loc să liniştească asupra stării sale de sănătate, această fotografie retuşată a suscitat numeroase întrebări. „La fel ca mulţi fotografi amatori, încerc şi eu uneori să editez” fotografiile, a justificat Prinţesă de Wales într-un comunicat, prezentând „scuze pentru confuzia creată”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Locul unde rușii și ucrainenii fug ca să trăiască în pace, fără război: „Aici nu...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Mama lui Sean „Diddy” Combs, primele declarații despre acuzațiile care i se aduc fiului ei: „Pare un linșaj...
Film Now
Eva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza...
Adevarul
Tot mai mulți români își doresc să muncească de acasă. Domeniile care încă acceptă munca remote
Newsweek
Care pensionari iau 800 lei în plus la pensie? Când le vor intra banii pe card?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Nicole Kidman, apariția care i-a îngrijorat pe fani. Actrița, mai slabă ca niciodată, la câteva săptămâni de...
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”