Herve This este inventatorul aşa-numitei gastronomii moleculare, ştiinţa care studiază transformările ingredientelor folosite la gătit. Iar soluţia propusă de francez este în esenţă una simplă - înlocuirea tradiţionalei mâncări, bazate pe ţesut animal, cu o pudră care conţine vitamine, aminoacizi şi glucide.
„Această pudră are toate nutrimentele pentru a pregăti mâncare. Aşa că ai şi solide şi lichide, acum poţi găti mâncare. Gătitul pas cu pas înseamnă fără carne, fără legume, fără fructe, fără peşte, fără ou, doar pudrele şi poţi pregăti mâncare”, susţine gastronomul francez.
Cercetătorul din Hexagon recunoaşte, totuşi, că preparatele moleculare nu sunt la fel de aspectuoase ca cele clasice. Lucru ce poate fi ignorat, spune tot el, dacă vrem să economisim timp şi energie. Nu se mai iroseşte aşa multă materie primă şi este evitat transportul a mii de tone de alimente. Motive care-l fac pe Herve This să declare răspicat că preparatele moleculare sunt viitorul alimentaţiei.