Furturile de mașini au declanșat o „criză națională” în Canada. Sute de automobile sunt descoperite săptămânal la ieșirea din țară

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0754485877
O mașină este furată la fiecare cinci minute în Canada. Foto: Profimedia

Este „epidemie” de furturi de mașini în Canada și biroul de asigurări a declarat „criză națională” după ce asigurătorii au fost nevoiți să plătească peste 1,5 miliarde de dolari canadieni drept despăguri pentru furtul automobilelor, potrivit BBC.

Interpol a inclus vara aceasta Canada în topul țărilor cu cele mai multe furturi de mașini. 137 de țari, potrivit Interpol, sunt pe lista neagră cu cele mai multe furturi de mașini, iar Canada se află pe locul 10 în acest top. O performanță „remarcabilă”, a declarat un purtător de cuvânt, având în vedere că țara a început să își integreze datele cu organizația internațională de poliție abia în februarie. 

O mașină este furată la fiecare cinci minute în Canada

În 2022 peste 105.000 de mașini au fost furate, printre cei păgubiți fiind și ministrul federal al justiției. Datele arată că o mașină a fost furată la fiecare cinci minute. Autoritățile spun că mașinile furate ajung fie să fie implicate în crime violente, fie vândute în țară altor canadieni care nu bănuiesc nimic, sau sunt expediate în străinătate pentru a fi revândute. 

Interpol a declarat că din februarie până acum a depistat peste 1500 de mașini în întreaga lume care erau furate din Canada. Alte peste 200 de mașini sunt identificate în fiecare săptămână, de obicei la ieșirea din țară.

Între timp, șoferii au luat problema în propriile mâini și au început să-și ia măsuri de siguranță. Unii dintre eu și-au instalat camere de supraveghere, au angajat agenți de pază în cartierul în care locuiesc sau chiar au instalat dispozitive de urmărire a mașinii. 

În timp ce SUA, Canada și Regatul Unit au înregistrat o creștere a furturilor de mașini de la pandemia de Covid-19, rata furturilor din Canada (262,5 la 100 000 de persoane) este mai mare decât cea din Anglia și Țara Galilor (220 la 100 000 de persoane), conform celor mai recente date disponibile din fiecare țară.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri