Anchetatorii sunt încă în faza suspiciunilor, dar un oficial nord correan a spus, fără să confirme atacurile, că lumea trebuie să se aştepte la urmări. În Coreea de Nord se moare de foame, cetăţenii nu au acces la produse şi servicii de bază, dar are hakeri. Chiar buni. Sunt crescuţi de stat şi întreţinuţi pentru a se lupta cu duşmanii patriei.
Coreea de Nord a cerut Naţiunilor Unite şi preşedintelui american, Barack Obama, să intervină pentru a bloca difuzarea filmului care este o comedie despre un complot pentru asasinarea liderului Kim Jong-Un. Phenianul a catalogat pelicula drept un act de război.
În urma atacului asupra studiourilor Sony Pictures, mai multe filme care nu şi-au facut debutul au fost copiate şi publicate pe internet. Grupul care a revendicat atacul poarta numele Gardienii Pacii.
Nu s-a putut stabili o legatură directă între acesta şi regimul comunist din Coreea de Nord, dar suspicunile sunt mari.
„Coreea de Nord este ca un regat închis, cu capabilităţi minime, dar în domeniul cibernetic ei sunt destul de buni. Au fost şi în spatele altor atacuri comise în trecut. Ei nu se opun folosirii armelor cibernetice, le-au dezvoltat şi poate tocmai am văzut un exemplu în acest sens”, a declarat Bob Boyle, expert în securitatea cibernetică. Experţii au avertizat Sony că ar putea urma alte atacuri.
„Dacă aş fi Sony, m-aş pregăti. Dacă vor lansa filmul "The Interview" pe 25 decembrie , atunci să se aştepte la atacuri mai puternice din partea Coreei de Nord prin agenţii ei din toată lumea”, a precizat şi Gary Miliefsky, expert în securitatea cibernetică.
Filmele distribuite pe Internet de hackeri au fost descărcate deja de milioane de utilizatori. În urma atacului, compania Sony Pictures a fost nevoită să îşi închidă temporar reţeaua informatică. FBI a emis luni un avertisment privind riscul atacurilor cibernetice, explicând că softurile utilizate de hackeri fac imposibilă recuperarea datelor pierdute.