Coronavirusul în lume: 29 de morți în Italia, peste 800 de îmbolnăviri într-o zi în Coreea de Sud

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus test laborator eprubetă
Foto: Getty Images

În China au fost anunțate sâmbătă 575 de noi îmbolnăviri și 35 de decese, ceea ce confirmă trendul descendent al crizei în această țară aflată la originea epidemiei cu noul tip de coronavirus. În schimb, în Coreea de Sud, situația pare să fi scăpat de sub control: doar sâmbătă au fost raportate peste 810 cazuri, cu mult peste China. Sunt 3.170 de îmbolnăviri în Coreea și 17 decese, de la începutul crizei. 

Epidemia provocată de coronavirus continuă să facă victime în Italia. Potrivit celui mai recent bilanț, publicat sâmbătă seară, 29 de oameni au murit în Peninsulă, iar aproape 1.130 au fost infectați. Dintre aceștia, mai bine de 100 sunt în stare critică, dar 50 s-au făcut bine, au anunțat autoritățile.

Italia a devenit al treilea focar de coronavirus din lume, după China și Coreea de Sud. Iar în acest context, directorul unuia dintre cele mai mari spitale din țară avansează o ipoteză pentru această performanță negativă: virusul ar fi circulat în nordul Italiei cu săptămâni bune înainte de a fi diagnosticat primul pacient.

Massimo Galli, directorul spitalului Sacco din Milano: „M-am convins personal și avansez ipoteza că circulația acestui virus în acea zonă geografică (nordul Italiei, n.r.) a început înainte de a se recurge la anularea legăturilor aeriene directe cu China. Numărul de cazuri grave pe care le vedem, inclusiv decese, ne face să gândim că este o poveste începută de ceva timp, din păcate. Și pe care nu am fi avut cum să o izolăm nici măcar cu măsurile implementate acum, care oricum au fost criticate pentru exigență. Este ipoteza mea personală”.

Și în Iran continuă să se înregistreze noi decese. Raportările oficiale arată că 43 de oameni au murit până acum, iar dacă cei depistați pozitiv la coronavirus sunt numai 593, așa cum anunță autoritățile, atunci rata de mortalitate a coronavirusului în această țară este cea mai mare din lume. Sunt însă suspiciuni mari că autoritățile de la Teheran fie nu reușesc să aibă un tablou corect al situației, fie fac raportări false ale numărului de îmbolnăviri și decese.

Între timp, țările din întreaga lume iau tot mai multe măsuri pentru a se proteja de epidemia de penumonie virală.

Franța a anulat toate evenimentele cu public numeros, organizate în spații închise. Semimaratonul de duminică de la Paris, la care urmau să participe mii de oameni, nu va mai avea loc. De asemenea, ultima zi a Târgului agricol din Paris a fost anulată. Meciurile de fotbal nu sunt deocamdată afectate.

În Hexagon sunt momentan 100 de cazuri de îmbolnăvire. Zona franceză cu cele mai multe cazuri este Oise, la nord de Paris. Cele mai multe dintre cele 18 cazuri de îmbolnăvire par a fi legate de un învățător în vârstă de 60 de ani care a murit din cauza Covid-19 la începutul acestei săptămâni.

Guvernul a îndemnat locuitorii din zonele cele mai afectate să evite călătoriile și să lucreze de acasă, dacă este posibil.

Autoritățile de la Washington au raportat și ele primul deces pe teritoriul american și 60 de îmbolnăviri, în timp ce președintele chinez și-a anulat vizita în Japonia, din cauza epidemiei.

În întreaga lume s-au înregistrat de la începutul epidemiei peste 86.600 de cazuri de infecție cu Covid-19. Aproape jumătate dintre aceste persoane sunt deja vindecate, în timp ce numărul morților de apropie de 3.000.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri