„Serviciile secrete americane au ajuns la Ankara şi lucrează cu autorităţile locale. Se ştie doar că bărbatul avea 30 de ani, era cetăţean turc şi simpatizant al unei grupări teroriste. Nu se ştie dacă e vorba de o grupare locală, sau una mai mare, PKK sau chiar Al-Qaida”, a transmis Bogdan Ocnaru, chiar din faţa ambasadei americane la Ankara.
Aceasta a fost închisă şi va rămâne aşa şi zilele următoare. La prima vedere, în oraş e linişte, însă la toate colţurile de stradă se văd maşini de poliţie. Şi trupele antitero sunt gata să intervină. Alături de poliţiştii turci acţionează şi agenţi americani.
„Pentru că nu e exclus ca şi o a doua deflagraţie să se producă în zona ambasadei, au fost aduşi pirotehnişti şi câini antrenaţi să găsească explozibil. Toate autorităţile din structurile de apărare rămân în alertă, pentru că nu e exclusă o altă deflagraţie, nu doar la Ankara, ci şi în alte mari oraşe ale Turciei”, a adăugat Bogdan Ocnaru.
Aeroporturile, gările, autogările şi toate locurile aglomerate, sunt foarte bine păzite.
În ceea ce o priveşte pe femeia rănită în acest incident, aceasta se află internată la spitalul din Ankara, unde medicii fac eforturi să o salveze.
„Nu se ştiu multe detalii despre starea sa de sănătate, dar probabil este una din strategiile pe care autorităţile le adoptă în acest caz”, a încheiat trimisul Digi24.
Ambasada Statelor Unite din Turcia le-a mulțumit autorităților locale pentru modul în care au intervenit și pentru atenta supraveghere a poliției și a echipelor antitero.
Citiți și:
Atentat la Ambasada SUA din Ankara, două persoane au murit