ACTUALIZARE 08.00. Apar noi ipoteze în cazul avionul malaezian dispărut în urmă cu mai bine de 24 de ore. Autorităţile iau în calcul posibilitatea unui atac terorist. Potrivit Ministerului Malaezian al Apărării, din înregistrările radar rezultă că avionul s-a întors din drum înainte să dispară.
______________________________________
Variantă susţinută şi de cele două dâre uriaşe de petrol observate în apele mării. Compania aeriana a publicat, intre timp, lista pasagerilor. Un italian şi un austriac, ale căror nume apar pe listă, nu se aflau însă la bord. Autorităţile cred că alţi bărbaţi le-au folosit paşapoartele.
Se anunţă o anchetă dificilă în cazul dispariţiei aeronavei Boeing 777, cu atât mai mult cu cât apar neconcordanţe între lista pasagerilor şi persoanele care s-ar fi aflat cu adevărat la bord. Autorităţile din Malaezia ştiau că paşapoartele a doi cetăţeni străini, un italian şi un austriac, au fost furate.
În mod normal, agenţii de securitate de pe aeroportul din Kuala Lumpur ar fi trebuit să se autosesizeze când cele două documente au fost prezentate pentru îmbarcare. Nu s-a întâmplat aşa, iar numele celor doi apar pe lista pasagerilor cursei spre Beijing, deşi nu s-au urcat în avion. La întrebarea cine le-a folosit paşapoartele pentru a se îmbarca, deocamdată nimeni nu are răspuns.
Rudele pasagerilor vor să ştie şi ce s-a întâmplat cu avionul, care a dispărut de pe radare la două ore după decolare, în apropierea Vietnamului.
„Nu suntem mulţumiţi de atitudinea angajaţilor companiei aeriene, nu suntem mulţumiţi deloc”, spune una dintre rude.
Majoritatea pasagerilor erau cetăţeni chinezi, dar la bord se aflau şi malaezieni, australieni, neo-zeelandezi, taiwanezi, americani şi francezi.
15 avioane şi nouă nave au fost trimise în căutarea aeronavei. Compania aeriană din Malaezia a înregistrat până acum puţine accidente. Cel mai grav a avut loc în 1977, când 100 de oameni au murit în urma prăbuşirii unui avion.