Prin robotizarea posturilor de producţie, angajaţii umani se concentrează pe cercetare, dezvoltare şi controlul calităţii.
„Aplicăm ingineria robotică și alte tehnologii inovative pentru a înlocui sarcinile repetitive care erau efectuate anterior de angajați. De asemenea, angajații vor urma niște cursuri pentru a se concentra pe cercetare, dezvoltare și controlul calității. Vom continua să automatizăm fabricile noastre și ne așteptăm să menținem forța de muncă deloc de ignorat în China”, a precizat Foxconn pentru BBC News.
De-a lungul anilor Foxconn a fost în centrul mai multor scandaluri privind condiţiile de muncă ale angajaţilor. Institutul German pentru Cercetări Sociale a descoperit că, deşi angajaţii Foxcon au parte de cazare gratuită în campusurule industriale ale companiei, programul de lucru este unul foarte lung.
Economiștii au lansat un avertisment sumbru despre cum automatizarea va afecta piața muncii. Un raport realizat de consultanți de la Deloitte în parteneriat cu Universitatea Oxford arată că 35 % din locurile de muncă sunt în pericol în următorii 20 de ani, scrie BBC News.