Cine este Usha Vance, soția lui J.D. Vance, ales de Trump să-i fie vicepreședinte. Are legături strânse cu India

Data publicării:
2024 Republican National Convention — Day 1
Usha Chilukuri Vance și J. D. Vance s-au căsătorit în anul 2014. Sursa foto: Profimedia Images

Usha Chilukuri Vance a inspirat oamenii din India cu povestea ei de succes, care a devenit povestea de succes a diasporei aflată în SUA. Cu o prezență publică discretă, ea este acum în centrul atenției, după ce soțul ei, J.D. Vance, a fost ales de Donald Trump să-i fie vicepreședinte.

După ce Usha Vance și-a cunoscut soțul, J.D. Vance, la Facultatea de Drept din Yale, acum candidat la vicepreședinție din SUA, el a descris-o drept „ghidul său spiritual” la prestigioasa instituție.

Ea a înțeles instinctiv întrebările pe care nici măcar nu știam să le pun și m-a încurajat mereu să caut oportunități despre care nu știam că există”, a scris J.D. Vance în bestsellerul său din 2016 „Hillbilly Elegy”.

Cuplul s-a căsătorit în 2014 și a fost binecuvântat de un preot hindus într-o ceremonie separată. Au trei copii, doi băieți și o fată.

Cine este Usha Chilukuri Vance

Usha Chilukuri s-a născut în 1986 într-o familie de imigranți indieni din statul sudic Andhra Pradesh și a crescut într-o suburbie diversă din punct de vedere etnic din San Diego. Tatăl ei, Krish Chilukuri, este inginer aerospațial și lector universitar, iar mama ei, Lakshmi, este profesor de biologie moleculară.

Usha Vance a vorbit despre educația ei hindusă primită în copilărie, spunând  că i-a insuflat un profund simț al credinței și un set de valori care i-au ghidat calea către succes.

"Am crescut într-o gospodărie religioasă. Părinții mei sunt hinduși. Acesta a fost unul dintre lucrurile care i-au făcut părinți buni, i-a făcut oameni buni", a declarat ea pentru emisiunea Fox & Friends în iunie.

Pe lângă diploma de drept, Usha Vance deține o diplomă de licență în istorie de la Yale și un master în filozofie la Universitatea din Cambridge. A fost grefier pentru judecătorii Curții Supreme din SUA și, cel mai recent, a lucrat ca avocat corporativ înainte de a-și părăsi job-ul după nominalizarea soțului ei.

2024 Republican National Convention in Milwaukee
J.D. Vance și soția sa, Usha Chilukuri Vance / Sursa foto: Profimedia Images

Într-un podcast din 2020, J.D. Vance a spus despre soția sa: „Sunt unul dintre acei tipi care chiar beneficiază de o voce feminină puternică peste umărul stâng care spune: „Nu face asta... fă asta”.

Rolul emigranților din India în viața publică din SUA

Pentru indieni, lumina reflectoarelor pusă pe doamna Vance a dezvăluit o altă poveste de succes a imigranților veniți din India în SUA.

„Indienii americani au ajuns o majoritate și sunt activi în viața publică din America”, a declarat Meera Shankar, fost ambasador al Indiei în SUA, pentru DW.

"Au fost doi guvernatori de origine indiană, iar numarul congresmanilor și senatorilor de origine indiană a crescut la ultimele alegeri. Toate acestea au un efect extraordinar, încurajându-i și pe alții să le calce pe urme", a adaugat Shankar.

În 2020, satul familiei Kamalei Harris, din statul Tamil Nadu din sudul Indiei, a sărbătorit după ce e a devenit primul vicepreședinte al SUA de origine indiană. Harris a fost, de asemenea, prima femeie care a ocupat o astfel de funcție în SUA.

Când a depus jurământul, Harris și-a creditat mama, Shyamalan Gopalan Harris, pentru că a ajutat-o să reușească.

"Când a venit aici din India la vârsta de 19 ani, poate că nu și-a imaginat prea bine acest moment. Dar a crezut atât de profund într-o Americă în care un moment ca acesta va fi posibil", a spus Harris.

Sreeram Chaulia, director general al Institutului Jindal India, un think tank strategic, a declarat pentru DW că diaspora indiană a făcut pași repezi în viața americană.

Nivelurile lor deosebit de ridicate de educație, nivelurile de venit și rețelele de sprijin de la egal la egal din cadrul cercurilor diasporei le-au permis să asume roluri din ce în ce mai proeminente în politica și viața publică din SUA”, a spus Chaulia.

Deși rolul unei a doua doamne nu este un birou oficial al guvernului, dacă Trump și Vance vor fi aleși în noiembrie, Deepa Gopalan Wadhwa, fost diplomat, crede că locul lui Vance de lângă vicepreședinte va avea o mare valoare simbolică pentru indieni.

Această reușită este o reflectare justă a numărului și influenței imigranților indieni din SUA, care sunt foarte educați și foarte bine asimilați”, a declarat Gopalan Wadhwa pentru DW. „Este o mărturie a ușurinței cu care diaspora indiană se integrează în alte țări și contribuie la prosperitatea economică și la sistemele politice de oriunde s-ar afla”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale