Cazul Menendez. Un serial tv ar putea schimba soarta a doi frați condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea părinților

Data actualizării: Data publicării:
Frații Mendez
Schițe ale procesului fraților Menendez din 1995. Foto: Profimedia

Cazul Menendez, celebru în Statele Unite, a luat o turnură neașteptată după ce un serial tv a arătat crima sub un aspect nou, relatează The Independent.

Rudele lui Erik și Lyle Menendez va pleda pentru eliberarea fraților din închisoare în timpul unei conferințe de presă care va avea loc în centrul orașului Los Angeles, în timp ce procurorii examinează noi dovezi pentru a stabili dacă aceștia ar trebui să execute pedepse pe viață pentru uciderea părinților lor.

Anunțată drept „o puternică demonstrație de unitate” de către mai mult de o duzină de membri ai familiei - inclusiv mătușa fraților - care călătoresc din întreaga țară până la Los Angeles, conferința de presă va avea loc la mai puțin de două săptămâni după ce procurorul districtului LA County, George Gascón, a anunțat că biroul său analizează din nou cazul fraților.

Cazul Menendez

Erik Menendez, în prezent în vârstă de 53 de ani, și fratele său, Lyle Menendez, în vârstă de 56 de ani, sunt în prezent încarcerați într-o închisoare de stat fără posibilitatea eliberării condiționate, după ce au fost condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea părinților lor în vila lor din Beverly Hills, în urmă cu peste 35 de ani.

În urma crimelor, Lyle a raportat autorităților că el și Erik și-au găsit părinții morți, susținând că intrușii necunoscuți au fost responsabili. Poliția a investigat inițial cazul ca fiind o crimă legată de mafie, dar curând a devenit suspicioasă din cauza cheltuielilor generoase ale fraților cu moștenirea lor de milioane de dolari. Erik a mărturisit ulterior crimele psihoterapeutului său, ceea ce a dus în cele din urmă la arestarea lor.

Lyle Menendez, care pe atunci avea 21 de ani, și Erik Menendez, care pe atunci avea 18 ani, au fost acuzați de două capete de acuzare de crimă de gradul întâi cu circumstanțe, ceea ce i-a făcut eligibili pentru pedeapsa cu moartea. De asemenea, ei au fost acuzați de conspirație la crimă.

În timpul primului lor proces, apărarea a susținut că frații și-au ucis părinții în legitimă apărare după ani de abuzuri sexuale, emoționale și fizice. Ei au declarat că s-au temut că părinții lor erau pe punctul de a-i ucide pentru a împiedica dezvăluirea molestării sexuale de lungă durată a lui Erik de către tatăl familiei.

Acuzarea a susținut că aceștia au fost motivați fie de ură, fie de dorința de a moșteni averea de milioane de dolari a tatălui lor.

Avocatul familiei extinse, Bryan Freedman, a declarat anterior că sprijină ferm eliberarea fraților. Comedianta Rosie O'Donnell intenționează, de asemenea, să se alăture demonstrațiilor familiei.
„Nu își dorește nimic mai mult decât ca ei să fie eliberați”, a declarat Freedman la începutul acestei luni despre Joan VanderMolen, sora lui Kitty Menendez și mătușa fraților.

La începutul acestei luni, Gascón a declarat că nu există niciun dubiu că frații au comis crimele din 1989, dar biroul său va analiza noile dovezi și va lua o decizie cu privire la necesitatea unei noi sentințe în cazul notoriu care a captat atenția națională.

Avocații fraților au declarat că familia a crezut de la început că aceștia ar fi trebuit să fie acuzați de omor prin imprudență, mai degrabă decât de crimă. Omorul prin imprudență nu a fost o opțiune pentru juriu în timpul celui de-al doilea proces care a condus în cele din urmă la condamnarea fraților pentru crimă, a declarat anterior avocatul Mark Geragos.

Crimele au ajuns parte a unui serial tv

Cazul a câștigat o nouă turnură în ultimele săptămâni, după ce Netflix a început să difuzeze drama în care era relatată crima privită din altă unghhi. Serialul „ Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story” a avut un mare success de public și a declanșat o mișcare națională.

Noile dovezi includ o scrisoare scrisă de Erik Menendez despre care avocații săi spun că confirmă acuzațiile că a fost abuzat sexual de tatăl său. O audiere a fost programată pentru 29 noiembrie.
Procurorii au susținut la acea vreme că nu există nicio dovadă a vreunui molestare. Ei au afirmat că fiii urmăreau averea de milioane de dolari a părinților lor.

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Adio, metrou Cluj. Consecința rușinoasă a...
Digi FM
Monica Anghel, despre transformarea prin care a trecut după ce a slăbit 40 de kilograme: „Am avut încredere...
Pro FM
Delia, dezvăluiri neașteptate. Cine este persoana care îi gestionează banii: „Am deplină încredere!”
Film Now
Iubita lui Leonardo DiCaprio nu pleacă niciodată din casă fără un lucru care să-i amintească de actor...
Adevarul
Care este cel mai sănătos aliment din lume, conform științei. Este gratuit, dar românii nu-l cunosc
Newsweek
800.000 de români vor avea din ianuarie 2025 salariul cât cel minim european. Cu cât crește?
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Actrița de la Hollywood care este de nerecunoscut după ce a slăbit 45 de kilograme. Imaginile cu aceasta au...
UTV
Theo Rose si Anghel Damian s-au casatorit in secret. „A fost cea mai frumoasa nunta la care am participat...