Alţi 240 de oameni au fost răniţi de tornadă, care a produs o energie de 600 de ori mai mare decât bomba de la Hiroshima. Iar bilanţul vorbeşte de la sine - 2.400 de case au fost distruse şi peste 10.000 de oameni, afectaţi direct.
Deși tornadele sunt un fenomen obişnuit în sudul Statelor Unite, cea de luni a fost una dintre cele mai puternice şi a lovit în oraşe. A avut gradul 5, nivelul maxim al clasificării și i-a lăsat pe locuitorii din orășelul Moore în stare de șoc.
Starea de șoc este cu atât mai mare pentru cei care au rămas fără casă pentru a doua oară. Este și cazul unei femei, Nancy Davis, a cărei locuință a fost distrusă și în 1999 de tornada care a devastat zona. „Nu am mai auzit niciodată asemenea sunete îngrozitoare, a fost oribil! Ce o să fac acum? O să merg să stau la un sanatoriu?”, se plânge ea.
Între timp, continuă căutările celor care ar putea fi prinși sub dărâmături. Garda Naţională şi pompieri din mai multe state au scos şi în timpul nopții supraviețuitori de sub dărâmături.
Tornada a fost filmată și de sateliții NASA. Aceștia au surprins înaintarea frontului atmosferic de 1.700 de kilometri de-a lungul statelor Texas, Oklahoma, Kansas și Missouri.
Cu 1.200 de tornade în medie pe an, Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de asemenea furtuni din lume. Doar 2% dintre ele ating, însă, nivelul 5. Cea de acum a avut un diametru de aproape trei kilometri, iar rafalele au atins peste 320 de kilometri pe oră.