Deocamdată, Fininvest, trustul prin care Silvio Berlusconi îşi controlează afacerile, le trimite invitaţii la negocieri miliardarilor care ar putea fi interesaţi să cumpere AC Milan. Cel mai probabil ofertele nu vor întârzia să apară în condiţiile în care tot mai mulţi oameni de afaceri din Asia şi Orientul Mijlociu vor să îşi plaseze banii în echipe europene de fotbal.
Potrivit Forbes, AC Milan valorează aproape 690 de milioane de euro. Clubul are însă o datorie de 360 de milioane care ar putea fi scăzută din banii pe care ar urma să îi încaseze Silvio Berlusconi de la viitorul patron.
Totuşi, clubul generează venituri mari în continuare. Din drepturile de televizare, sponsorizări şi vânzarea de bilete şi de materiale promoţionale, Milan a reuşit să încaseze anul trecut peste 260 de milioane de euro. Însă anul acesta Milan ar putea rata calificarea în Liga Campionilor, competiţia care i-a adus până acum cele mai mari câştiguri financiare.
Firma lui Silvio Berlusconi nu a recunoscut încă oficial că Milan este de vânzare, însă trei surse citate de Bloomberg spun că miliardarii invitaţi să cumpere clubul sunt contactaţi de Fininvest prin intermediul firmei de consultanţă Lazard. Este aceeaşi firmă care a intermediat anul trecut vânzarea celuilalt mare club de fotbal din din Milano, Inter.
Noii patroni ai Interului sunt mai mulţi investitori indonezieni conduşi de magnatul Erick Thohir. Şi, la fel ca în cazul Milanului, fostul patron al interului, Massimo Moratti, nu şi-a mai permis să susţină echipa.
Silvio Berlusconi a cumpărat AC Milan în 1986, an în care Steaua câştiga Cupa Campionilor. În 1989, în finala aceleiaşi competiţii, AC Milan învingea Steaua cu 4-0. A urmat o perioadă în care clubul lui Silvio Berlusconi a dominat fotbalul european. Astăzi, însă, nici Steaua şi nici AC Milan nu mai sunt ce au fost cândva.