Bani, spirite malefice și sex: „Profetul apocalipsei”, care și-a ucis soția și pe cei doi copii ai amantei, a fost condamnat la moarte

Data actualizării: Data publicării:
Chad Daybell / Lori vallow
Chad Daybell și-a convins amanta, Lori Vallow, că este o zeiță care are o misiune specială pe Pământ. La scurt timp, ambii parteneri de viață ai celor doi au dispărut în mod misterios. Colaj foto: Profimedia Images

Profetul autoproclamat Chad Daybell a anunțat că vine apocalipsa și a vorbit despre spirite malefice care transformă oamenii în zombi. Doi ani mai târziu, cinci oameni au murit, iar Daybell s-a dus în Hawaii să petreacă împreună cu amanta lui, Lori Vallow. Acum, fostul gropar a fost condamnat la moarte după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea a trei persoane, inclusiv doi copii, relatează Sky News.

În 2017, Daybell a scris în cartea sa că va veni apocalipsa, care se va manifesta sub forma unui cutremur uriaș. Doi ani mai târziu, cinci persoane din viața sa aveau să moară, inclusiv doi copii.

Procesul lui Daybell și a iubitei sale, Lori Vallow, a dezvăluit o rețea de minciuni și credințe morbide pe care cei doi au construit-o în jurul lor. Ambii se fac vinovați de uciderea celor doi copii ai lui Vallow, în timp ce Daybell a fost condamnat și pentru uciderea primei sale soții, Tammy.

Vallow, care a devenit între timp a doua lui soție, se află deja după gratii, după ce a fost condamnată la închisoare pe viață.

Daybell și Vallow considerau pe oricine le stătea în cale drept „spirite malefice” sau „zombi” - o realitate alternativă care le-a oferit pretextul necesar pentru a îi elimina, potrivit procurorilor.

Daybell și Vallow s-au întâlnit în cadrul unei conferințe religioase în octombrie 2018 în St. George, un oraș din sudul statului american Utah înconjurat de roci roșiatice și siluetele munților care se văd în depărtare.

Daybell era cunoscut în comunitatea mormonă, unde s-a remarcat ca editor și autor de cărți în care aborda deseori subiectul apocalipsei. Vallow, o fostă participantă la concursul de frumusețe Mrs. Texas, i-a atras imediat atenția.

Chad Daybell
Lori Vallow s-a căsătorit cu Chad Daybell (în poză) la scurt timp după ce copiii ei au dispărut. Foto: Profimedia Images

Daybell și-a convins amanta că el este fratele reîncarnat al lui Isus, iar ea este o zeiță

Povestea lor de dragoste nu este deloc una obișnuită.

Daybell i-a spus lui Vallow că el este reîncarnarea Sfântului Iacob cel Tânăr, despre care unii cred că ar fi fost fratele lui Isus. În plus, Daybell a convins-o pe Vallow că ea a fost soția lui acum 2.000 de ani.

Amândoi erau căsătoriți cu alte persoane atunci când s-au întâlnit. La doar un an după ce s-au cunoscut, partenerii lor de viață aveau să moară în condiții misterioase.

Daybell o numea pe Vallow o „zeiță preaslăvită”, care s-a întors pe Pământ într-o misiune specială care presupunea ca cei doi să fie împreună.

Daybell susținea că a primit informații din lumea de dincolo printr-un portal aflat în casa lui, a dezvăluit Zulema Pastenes, soția fratelui lui Vallow și o prietenă apropiată a femeii.

Acest portal i-ar fi spus că soția lui, Tammy, avea să moară în curând. Daybell și Vallow s-au dus să își cumpere inele de logodnă când Tammy era încă în viață. Vallow s-a mutat cu Daybell, împreună cu fratele ei și copiii.

Daybell le vorbea lui Vallow și prietenelor ei - care își spuneau „cele Șapte Culegătoare” - despre spirite ale luminii și ale întunericului. Grupul se întâlnea pentru a alunga prin rugăciune spiritele rele care au pus stăpânire pe alți oameni.

Cei doi spuneau că spiritele rele pot fi curățate doar prin intervenție spirituală, arderea sau uciderea persoanei posedate, potrivit procurorilor.

Missing Idaho Children Remains Found
Joshua Vallow și Tylee Ryan, copiii lui Lori Vallow, pe care i-a omorât pe motiv că ar fi fost zombi posedați de spirite malefice. Foto: Profimedia Images

Oricine le stătea în cale era un „zombi” posedat de spirite malefice

Daybell și Vallow „îi identificau pe cei care le stăteau în calea visului lor drept spirite malefice sau chiar zombi”, a spus procurorul Rob Wood.

Prima victimă a fost Charles Vallow, al patrulea soț al lui Lori Vallow, care a fost catalogat drept „întunecat” de Daybell. El a fost împușcat și ucis în iulie 2019 de fratele lui Vallow, Alex Cox, cu toate că acesta nu a fost niciodată condamnat.

Charles a spus că soția lui l-a amenințat că îl va omorî și că ea credea că este o zeiță.

La două luni după moartea sa, doi dintre cei cinci copii ai lui Lori Vallow au dispărut. Dispariția fiicei sale de 16 ani, Tylee Ryan, și a băiatului ei de 7 ani, Joshua Vallow, a declanșat o operațiune de căutare care a durat luni de zile și a atras atenția întregii țări.

Următoarea victimă a fost Tammy Daybell, care a fost găsită moartă pe 19 octombrie 2019. Inițial, s-a spus că a murit din cauze naturale, dar la o examinare mai atentă s-a constatat că a murit prin asfixiere. Asigurarea ei de viață fusese mărită la peste 400.000 de dolari cu puțin timp înainte să moară.

Vacanță în Hawaii cu amanta, la două săptămâni după ce și-a ucis soția

Doar două săptămâni mai târziu, Daybell și Vallow s-au căsătorit și au plecat în vacanță în Hawaii. Au dansat și s-au distrat pe plajă și niciunul dintre ei nu a contactat vreodată poliția în legătură cu copiii lor dispăruți.

În luna decembrie a aceluiași an, fratele lui Vallow, Alex Cox, a fost găsit mort.

Poliția a găsit rămășițele mutilate ale celor doi copii abia în iunie 2020. Trupul lui Joshua era înfășurat în saci de gunoi - avea mâinile legate cu bandă adezivă. Rămășițele lui Tylee fuseseră arse.

chad-daybell
Chad Daybell susținea că poate comunica cu spiritele de dincolo și poate vedea viitorul. Foto: Profimedia Images

Daybell a creat o realitate alternativă pentru a-și putea împlini „dorința sa pentru sex, bani și putere”, potrivit procurorului Rob Wood. Credința lui Daybell în spirite rele și apocalipsă făceau parte dintr-o schemă elaborată prin care să elimine toate obstacolele și să facă bani din asigurările de viață.

În cartea sa autobiografică, Daybell susținea că a dobândit capacitatea de a vorbi cu spiritele și de a vedea viitorul după ce a sărit în apă de la o înălțime de 18 metri de pe o stâncă.

Într-un al doilea incident care l-ar fi „schimbat spiritual”, Daybell a fost lovit de un val uriaș și s-a tăiat în niște roci ascuțite din mare.

Apocalipsa, după Daybell: „Distrugere și teroare” în SUA, invazii militare și un cutremur uriaș

De atunci, Daybell a început să vorbească despre „distrugerea și teroarea” care aveau să cuprindă orașele americane, după ce America ar fi urmat să fie invadată de o putere străină și un cutremur avea să rupă pământul în două.

„Este greu de știut dacă el chiar credea lucrurile pe care le predica... În orice caz, cu siguranță a putut să stea deoparte și să privească toate lucrurile oribile care s-au întâmplat”, a spus Jackie Johnson, un expert în cultele religioase.

Înainte de a fi condamnată la închisoare pe viață, Vallow i-a spus judecătorului că știe „cu siguranță” că copiii ei și Tammy sunt fericiți în rai, după ce a reușit să comunice cu ei după moarte.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale