Arta culinară stă în ingrediente obișnuite

Data publicării:
arta
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Alexandre Gauthier nu este un maestru bucătar obişnuit. Bărbatul de 36 de ani conduce un restaurant din nordul Franţei şi se ghidează după un principiu clar - simplitatea este cheia unei bucătării reuşite.

„Acum pregătesc o stridie preparată la grătar. Este o stridie de Saint Vaast, scoasă din cochilie şi preparată la temperatură foarte ridicată, precum carnea, după care o servim cu garnitură de dovlecei”, explică Alexandre Gauthier, maestru bucătar.

80% dintre ingrediente sunt locale, iar odată ce echipa maestrului bucătar se apucă de treabă, lucrurile se schimbă radical. Un loc aparte îl au ierburile, pe care Alexandre le foloseşte inclusiv în deserturi. Toate aceste idei şi modul simplu în care sunt puse în practică le-au atras atenţia specialiştilor de la ghidul culinar Gault et Millau.

Côme de Cherisey, directorul ghidului culinar: „El (maestrul bucătar, n. red.) şi-a făcut propriul set de reguli. Sunt reguli oneste, autentice. „Chiar înţelege bucătăria, bucătăria modernă.”

Iar pentru modul în care înţelege bucătăria modernă, ghidul Gault et Millau l-a desemnat pe Alexandre Gauthier maestrul bucătar al anului. El a moştenit restaurantul de la tatăl său în 2003.

„Bucătăria "La Grenouillere" nu este una obişnuită. Sunt mulţi bucătari care muncesc aici, care încearcă tot timpul ceva nou, iar lucrurile evoluează în permanenţă - asta le servim clienţilor noştri”, spune Alexandre Gauthier, maestru bucătar.

O cină nu este, însă, ieftină în acest restaurant select, cotat cu o stea Michelin. Mai exact, costă 75 de euro, dar sunt mulţi care spun că este un preţ rezonabil pentru un meniu gătit de unul dintre cei mai buni maeştri bucătari din Europa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Peștele de 5 ori mai ieftin decât somonul, dar la fel de sănătos. Mulți români îl ocolesc însă
Digi FM
Tudor Chirilă, despre serialul-fenomen Adolescence: „M-a cam dărâmat, ar trebui să fie parte din modulul...
Pro FM
Bianca Censori vrea să-l părăsească pe Kanye West, dar se teme: „El controlează atât de multe aspecte ale...
Film Now
Channing Tatum și transformările la care și-a supus corpul. Actorul nu va mai accepta roluri pentru care...
Adevarul
Ce nu ni se spune despre relațiile cu America. „Dacă am fi suficient de deștepți, am face asta”
Newsweek
Pensiile cresc cu sume între 100 și 700 de lei în luna mai. Beneficiază 1.000.000 de pensionari
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De ce nu e bine să asociem friptura cu cartofii prăjiţi. Explicaţiile medicului Mircea Beuran
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Maria Shriver, detalii sfâșietoare despre divorțul de Arnold Schwarzenegger: „Mi-a frânt inima, mi-a zdrobit...
UTV
Luminița Anghel, confesiuni dureroase despre fiul adoptiv: „Nu vrei să știi ce priviri, câtă ură… mi-a fost...