Cercetătorii sud-africani au intrat la bănuieli după ce au sesizat că batoanele din carne de antilopă aveau o culoare neuniformă. Nimeni însă nu anticipa rezultatul testelor.
„Am descoperit că aproape 80% dintre probele etichetate drept vânat au fost înlocuite cu vită, cu alte specii domestice sau cu altă carne de vânat. În unele cazuri, am găsit chiar specii care nu vieţuiesc pe continentul nostru, precum cangurul. Este foarte trist, pentru că am găsit şi o specie de zebră inclusă pe lista animalelor pe cale de dispariţie”, a declarat Maria Eugenia D'Amato, cercetător Universitatea Cape Town.
Carnea de antilopă este apreciată pentru conţinutul său scăzut în grăsimi, motiv pentru care face parte adesea din meniul cetăţenilor Africii de Sud.
Tot în Africa de Sud, a fost depistată recent carne de măgar şi de bivol în hamburgeri şi cârnaţi, produse care, teoretic, ar fi trebuit să conţină numai vită şi porc.