Mahmoud Abbas acuză Israelul de genocid, la reuniunea BRICS din Rusia: Populaţia din nordul Fâşiei Gaza moare de foame

Data actualizării: Data publicării:
mahmoud abbas si putin la brics
Liderul palestinian a insistat asupra urgenţei ca Israelul să îşi întrerupă „prezenţa ilegală pe teritoriul palestinian şi în Ierusalimul de Est”. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acuzat Israelul de genocid şi epurarea etnică a poporului palestinian, la reuniunea la nivel înalt a grupului BRICS cu ţările din Sudul global desfăşurată joi în oraşul Kazan din Rusia.

Preşedintele ANP a acuzat autorităţile israeliene că au lansat în urmă cu puţin peste un an „un război distructiv, un genocid şi epurarea etnică” în teritoriile ocupate, informează Agerpres.

În prezenţa secretarului general al ONU, Antonio Guterres, Mahmoud Abbas a afirmat că poporul palestinian suferă în prezent cea mai mare catastrofă umanitară de la înfiinţarea statului Israel, în 1948.

El a denunţat faptul că populaţia din nordul Fâşiei Gaza moare de foame şi i-a acuzat pe coloniştii israelieni de „agresiune” deoarece continuă să încerce să îi expulzeze pe palestinieni din locuinţele lor.

Liderul ANP a mai declarat că toate aceste acţiuni reprezintă o încălcare a dreptului internaţional, motiv pentru care a făcut apel la cei prezenţi să condamne aceste practici astfel încât Israelul să renunţe la ele.

În plus, Mahmoud Abbas a spus că este vital să se implementeze cât mai curând posibil apelurile şi rezoluţiile ONU privind încetarea imediată a focului, permiterea accesului umanitar şi expulzarea forţelor israeliene din Fâşia Gaza.

Liderul palestinian a insistat asupra urgenţei ca Israelul să îşi întrerupă „prezenţa ilegală pe teritoriul palestinian şi în Ierusalimul de Est”. Dacă guvernul israelian condus de premierul Benjamin Netanyahu nu se conformează acestor solicitări, comunitatea internaţională ar trebui să adopte sancţiuni, a subliniat el.

Preşedintele ANP şi-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a coopera cu ONU pentru a convoca o conferinţă internaţională de pace.

Mahmoud Abbas are programată o întrevedere joi cu preşedintele Vladimir Putin, care a criticat bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza, dar şi atacurile asupra Libanului şi Siriei.

În timpul întâlnirii BRICS, liderii Rusiei, Chinei, Turciei şi Iranului au cerut joi o încetare a focului pentru a se evita un război major în Orientul Mijlociu.

Miercuri, unul din liderii mişcării palestiniene Hamas, Musa Abu Marzuk, a avut consultări la Moscova cu înalţi oficiali ruşi.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amendă de 4.000 de lei pentru românii care au instalații pe gaz în apartament și fac această greșeală. Legea...
Digi FM
Oana Pellea o critică pe Alina Ceușan, după ce blonda s-a pozat cu picioarele sprijinite de balconul lojei de...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Actorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost...
Adevarul
Secretul unui somn odihnitor. Mineralul care te scapă de insomnie
Newsweek
În ce zile intră pensia pe luna noiembrie? Pentru care pensionari va veni cu 2 zile întârziere?
Digi FM
Luca, băiatul lui Laurențiu Reghecampf, mesaj tăios pentru Anamaria Prodan: "Nu sunt fiul ei. Nu este normal...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”
Film Now
Cum a reacționat mama lui Jason Segal când l-a văzut gol-pușcă într-un film: "Era roșie ca o sfeclă. A dat un...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit