Kievul ar putea primi în curând avioane F-16 gonflabile

Data publicării:
Avion F-16 gonflabil
Tehnologia militară gonflabilă este extrem de cerută pe piață. Foto: X @lfx160219

O companie cehă a prezentat o momeală gonflabilă a avionului de vânătoare F-16, care poartă în special însemnele Forțelor Aeriene Ucrainene. Avionul de luptă gonflabil, produs de o firmă despre care se știe deja că furnizează Kievului “momeală” pentru alte echipamente militare, apare la doar câteva săptămâni după ce s-a confirmat că primele F-16 reale au ajuns în Ucraina, scrie TheWarZone.

Momeala F-16 cu însemne ucrainene de la compania cehă Inflatech este expusă în prezent la expoziția de apărare Industry Days din Danemarca, organizată de Ministerul danez al Apărării - Organizația pentru Achiziții și Logistică (DALO).

Replica gonflabilă la scară reală a avionului F-16 vopsit în gri include o „copertină a carlingii” transparentă, depozite în vârful aripilor și chiar un „rezervor de combustibil” central.

Nu este clar dacă momelile F-16 se vor îndrepta spre Ucraina sau dacă însemnele Forțelor Aeriene Ucrainene au fost aplicate doar pentru a stârni interesul pentru produs. Totuși, atâtea vreme cât Ucraina are un contract cu această firmă, pentru porducerea altor tipuri de “momeli”, cumpărarea unor F-16 ar părea logică

Cu toate acestea, au existat rapoarte neconfirmate conform cărora au fost achiziționate pentru Ucraina “momeli” F-16 furnizate de SUA, precum și rapoarte conform cărora momeli ale aceluiași avion au fost construite în ateliere ucrainene.

Utilaje militare gonflabile

Inflatech este un specialist în acest domeniu, cu un site web care enumeră în prezent mai mult de 30 de momeli militare gonflabile diferite. Printre diferitele tancuri, vehicule blindate și piese de artilerie se numără și alte tipuri de aeronave, inclusiv Su-27 și Su-30 Flanker de producție rusească și elicopterul UH-60 Black Hawk de producție americană. Începând cu luna martie 2023, compania a susținut că afacerile au crescut cu peste 30% față de anul precedent, așteptându-se ca creșterea să continue să crească cu două cifre pentru cel puțin încă trei până la cinci ani.

Recent, au existat informații conform cărora un sistem de rachete cu lansare multiplă (MLRS) M270 de fabricație americană, pe care Rusia a susținut că l-a distrus în regiunea Sumy, era de fapt o versiune gonflabilă de momeală de la Inflatech, desfășurată de Ucraina. Aceste afirmații nu pot fi verificate independent.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Cine va plăti o factură la energie de 900 lei, la bloc? În care luni va veni această întreținere?
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Vacile din India mănâncă pungi de plastic în loc de furaje și fân. Animalele, considerate sacre, sunt lăsate...
Film Now
Jennie Garth, Kelly din "Beverly Hills", despre durerile secrete din ultimii ani. Două operații...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...