Kamala Harris intervievează șase potențiali vicepreședinți în acest weekend

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris
Kamala Harris, candidata democraţilor la preşedinţia SUA. Foto: Profimedia
Din articol

Kamala Harris intervievează o jumătate de duzină de potențiali vicepreședinți în acest weekend, înaintea unui anunț oficial și a unui turneu în care se presupune că îl va avea alături pe noul candidat la această funcție, scrie HuffPost.


Lista ei de interviuri îi include pe guvernatorii Andy Beshear din Kentucky, J.B. Pritzker din Illinois, Josh Shapiro din Pennsylvania și Tim Walz din Minnesota, precum și pe senatorul Mark Kelly din Arizona și pe secretarul transporturilor Pete Buttigieg, potrivit a două persoane care cunosc procesul de selecție al lui Harris.

Shapiro și Kelly au fost considerați printre principalii candidați în timpul procesului de selecție, care a început acum câteva zile cu verificarea a aproximativ o duzină de nume. Unii s-au retras public din discuție, cum ar fi guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, care este apropiat de Harris din perioada în care au fost procurori generali ai statului, dar care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la călătoriile regulate în afara statului dacă ar fi pe lista națională democrată.

Termenul limită pentru alegerea unui contracandidat este efectiv marți, când Harris va lansa un turneu în șapte state-cheie, începând cu Philadelphia.

Președintele Joe Biden a declarat vineri reporterilor că a vorbit cu Kamala Harris despre căutarea unui candidat la vicepreședinție, dar când a fost întrebat dacă are un sfat cu privire la calitățile pe care ar trebui să le caute la un contracandidat, președintele s-a abținut public.

"O voi lăsa pe ea să se ocupe de asta", a declarat Biden pe peluza de sud a Casei Albe, înainte de a pleca la Wilmington, Delaware, pentru weekend.

Lista scurtă

Unele dintre persoanele de pe lista scurtă a lui Harris și-au anulat brusc planurile pentru acest weekend, semnalând că s-ar putea întâmpla ceva în procesul de selecție a vicepreședintelui. De exemplu, Shapiro a renunțat la trei strângeri de fonduri de weekend în comunitățile de pe coasta Long Island, New York, iar secretarul său de presă, Manuel Bonder, a oferit puține explicații cu privire la motiv.

Între timp, un videoclip postat pe rețelele sociale de către primarul orașului Philadelphia, Cherelle Parker - care îl susține public pe Shapiro pentru funcția de vicepreședinte - a provocat vineri agitație. Acesta a arătat o serie de oficiali și democrați din zona Philadelphia care o promovau pe Kamala Harris pentru funcția de președinte, dar îl susțineau și pe Shapiro pentru funcția de vicepreședinte, sugerând unora că Parker ar putea avea cunoștințe din interior cu privire la decizia lui Harris.

Cu toate acestea, o persoană din anuturajul primarului a declarat că videoclipul a fost pur și simplu o manifestare a sprijinului primarului atât pentru Harris, cât și pentru posibilitatea ca Shapiro, prietenul lui Parker, să fie alegerea ei la vicepreședinție. Persoana a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu a fost autorizată să discute public despre acest subiect.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a costat rochia îmbrăcată de Carmen Ionannis în prima zi de școală. Modelul este deja sold out
Digi FM
Elena Udrea, mesaj din spatele gratiilor pentru fiica sa, care începe școala: „Fiecare zi fără tine este o...
Pro FM
Lana Del Rey și-a ținut secretă identitatea, în fața noului iubit. E îndrăgostită lulea de un ghid turistic...
Film Now
Dick Van Dyke, ironic la Creative Arts Emmys, unde a scris istorie: „Îmi caut de muncă. Nu-mi vine să cred că...
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Newsweek
Misterul „Peștelui apocalipsei”, care vestește cutremure. Poate atinge și 11 metri în lungime
Digi FM
"Se putea termina groaznic". Carmen Brumă, Mircea Badea și fiul lor, accident în Grecia, din cauza unei...
Digi World
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Orlando Bloom, despre cât l-a costat rolul din "The Cut": "Chiar am crezut că voi muri". La ce s-a supus...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale