Kamala Harris continuă să primească sprijinul a numeroși donatori democrați. Printre aceștia se numără și fiul lui George Soros

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședintele american. Foto - Profimedia Images
Kamala Harris, vicepreședintele SUA. Foto: Profimedia Images

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a continuat să primească, luni, sprijinul a numeroşi donatori ai Partidului Democrat, la o zi după ce Joe Biden și-a retras candidatura. Această susținere îi crește şansele de a își confirma nominalizarea pentru a-l înfrunta pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Printre aceștia se numără și președintele Fundației pentru o Societate Deschisă Alex Soros, fiul miliardarului George Soros.

Alex Soros a lansat un apel public „să se unească în spatele Kamalei Harris şi să-l învingă pe Donald Trump”, informează AFP, preluat de Agerpres. Familia Soros este cunoscută pentru susţinerea puternică a politicienilor progresişti, cheltuind zeci de milioane de dolari în fiecare campanie electorală americană.

Grupul ActBlue, specializat în strângerea de fonduri politice şi apropiat de Partidul Democrat, a estimat că a strâns deja aproape 47 de milioane de dolari pentru campania lui Kamala Harris, în principal de la donatori mici, 

Şi alţi donatori importanţi ai democraţilor s-au poziţionat în favoarea vicepreşedintei Harris, precum Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn, care a asigurat pe reţelele de socializare că „o sprijină pe Kamala Harris din toată inima”.

La rândul său, fondatorul băncii de investiţii Evercore, Roger Altman, a asigurat că, în calitate de donator al centrului financiar din New York, va veni şi el să o susţină pe Kamala Harris, adăugând că se aşteaptă ca această campanie a ei să fie „foarte bine finanţată”.

„Dintr-o dată, baza democrată a trecut de la demoralizare la entuziasm”, a remarcat Roger Altman, după ce Joe Biden, pe care donatorii democraţi începuseră să-l părăsească, s-a retras în cele din urmă din cursa electorală în care puţini îi mai dădeau şanse de câştig după seria de apariţii publice pline de gafe ce au pus la îndoială capacitatea sa de a mai conduce SUA la vârsta de 81 de ani.

Indicată de Biden ca preferinţă a lui de a continua această cursă, Kamala Harris s-a afirmat deja drept favorită în competiţia internă din partid, fiind cel puţin până în acest moment practic lipsită de concurenţă înaintea Convenţiei Democrate din 19-22 august, care va stabili numele candidatului democrat la preşedinţie.

Totuşi, există în rândul democraţilor şi opinii în favoarea unui proces de selecţie, cum este cea exprimată de fondatorul şi investitorul Sun Microsystems, Vinod Khosla. Acest donator democrat cere „o convenţie deschisă”, cu „un candidat democrat mai moderat”, capabil să atragă voturi şi din partea electoratului cu tendinţe mai conservatoare, Kamala Harris adresându-se mai ales electoratului puternic progresist, reprezentat în special de imigranţi, persoane de culoare sau membri ai comunităţii LGBT.

Şi miliardarul Michael Bloomberg, fost primar din New York, a estimat că „mai este suficient timp pentru (...) a determina cine este cel mai bine poziţionat (în Partidul Democrat) pentru a câştiga în noiembrie”.

Dar la mai puţin de 24 de ore după ce Biden a abandonat cursa pentru preşedinţie, vicepreşedinta sa a obţinut sprijinul a peste 500 din cei aproximativ 4.000 de delegaţi care vor participa la Convenţia Democrată, unde Kamala Harris va avea nevoie de susţinerea a 1.986 de delegaţi pentru a-i fi confirmată candidatura.

De asemenea, dintre cei 263 de congresmeni şi guvernatori democraţi, 205 şi-au exprimat deja susţinerea pentru vicepreşedinta lui Biden.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale