Kamala Harris conduce în fața lui Donald Trump cu 44% la 42%,  potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris
Harris este considerată mai inteligentă decât Biden sau Trump Foto: Profimedia

Vicepreședintele Kamala Harris are acum un avans marginal de două puncte procentuale față de republicanul Donald Trump după ce președintele Joe Biden și-a încheiat campania de realegere și i-a predat ștafeta, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos.

Într-un sondaj de săptămâna trecută Biden avea un deficit marginal de două puncte față de Trump.

Noul sondaj, realizat luni și marți, a urmat atât Convenției Naționale Republicane, unde Trump a acceptat joi oficial nominalizarea, cât și anunțului lui Biden de duminică că părăsește cursa și o susține pe Harris.

Harris, a cărei campanie afirmă că și-a asigurat nominalizarea democrată, l-a devansat astfel pe Trump cu 44% la 42% în sondajul național, o diferență în marja de eroare de 3 puncte procentuale a sondajului.

Harris și Trump erau la egalitate cu 44% într-un sondaj din 15-16 iulie, iar Trump conducea cu un punct procentual într-un sondaj din 1-2 iulie, ambele în aceeași marjă de eroare.

În timp ce sondajele la nivel național oferă semnale importante privind sprijinul american pentru candidații politici, o mână de state competitive înclină de obicei balanța în Colegiul Electoral al SUA, care decide în cele din urmă cine câștigă alegerile prezidențiale.
Un specialist în sondaje din cadrul campaniei lui Trump a minimalizat orice sondaj care arată o creștere a sprijinului lui Harris, susținând că este probabil ca aceasta să înregistreze o creștere temporară a popularității din cauza acoperirii mediatice pe scară largă a noii sale candidaturi.

„Această creștere este probabil să înceapă să se manifeste în următoarele câteva zile și va dura o perioadă”, a declarat Tony Fabrizio, specialist în sondaje, într-o notă distribuită reporterilor de campania lui Trump.

Candidații se așteaptă adesea la o creștere după acceptarea oficială a nominalizării partidului lor în cadrul unor convenții televizate, precum cea organizată de Trump săptămâna trecută. Dar sondajul nu a arătat niciun semn în acest sens.

Cu sau fără creștere, cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos a subliniat motivele pentru care Biden s-a retras din cursă și pentru care Harris l-a înlocuit pe listă.

Kamala Harris este considerată mai inteligentă decât Biden sau Trump

Aproximativ 56% dintre alegătorii înregistrați au fost de acord cu o afirmație potrivit căreia Harris, 59 de ani, este „ageră din punct de vedere mental și capabilă să facă față provocărilor”, comparativ cu 49% care au spus același lucru despre Trump, 78 de ani. Doar 22% dintre alegători l-au evaluat astfel pe Biden.
Aproximativ 80% dintre alegătorii democrați au declarat că îl privesc favorabil pe Biden, comparativ cu 91% care au spus același lucru despre Harris. Trei sferturi dintre alegătorii democrați au declarat că sunt de acord cu o afirmație conform căreia partidul și alegătorii ar trebui să îl susțină pe Harris acum, doar un sfert dintre aceștia afirmând că mai mulți candidați ar trebui să concureze pentru nominalizarea partidului.

Mulți respondenți la sondajul Reuters/Ipsos au declarat că nu știu nimic despre democrații considerați ca potențiali candidați pentru a face parte din echipa lui Harris.

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale