Israelul anunță că a ucis trei comandanţi Hezbollah și zeci de luptători în Liban: Vom ajunge la oricine ameninţă securitatea civililor

Data publicării:
atac în liban
„În ultima zi, trupele au eliminat aproximativ 70 de terorişti în lovituri terestre şi aeriene”. Foto: Profimedia Images

Armata Israelului (IDF) a declarat miercuri că în ultimele 48 de ore a ucis trei comandanţi Hezbollah şi aproximativ 70 de luptători în sudul Libanului, anunţul venind la o zi după ce a confirmat că l-a ucis pe Hashem Safieddine, cel care ar fi urmat să preia conducerea mişcării proiraniene după uciderea secretarului ei general, Hassan Nasrallah, într-un raid israelian la 27 septembrie, relatează Reuters, potrivit News.ro.

„În sudul Libanului, trupele IDF continuă să efectueze raiduri limitate, localizate şi ţintite împotriva infrastructurii şi agenţilor terorişti ai Hezbollah”, au declarat Forţele de Apărare ale Israelului într-un comunicat.

„În ultima zi, trupele au eliminat aproximativ 70 de terorişti în lovituri terestre şi aeriene”, a precizat IDF.

Israelul şi-a extins miercuri avertismentele de evacuare către populaţie vizând mai multe cartiere centrale din oraşul portuar Tyre, situat în sudul Libanului, şi ordonând oamenilor să plece spre nord.

Israelul a desfăşurat o ofensivă din ce în ce mai intensă în Liban, după un an de confruntări la graniţă cu Hezbollah, cel mai bine înarmată dintre forţele supervizate de Iran în Orientul Mijlociu.

Ofensiva Israelului a alungat cel puţin 1,2 milioane de libanezi din casele lor şi a ucis 2.530 de persoane, dintre care cel puţin 63 în ultimele 24 de ore, a declarat marţi guvernul libanez.

„Vom ajunge la oricine ameninţă securitatea civililor din statul Israel”

Tot marţi, IDF a confirmat uciderea lui Hashem Safieddine, aparentul succesor al liderului Hassan Nasrallah, care a fost ucis într-un atac israelian luna trecută. Armata a declarat că Safieddine a fost ucis într-un atac efectuat în urmă cu trei săptămâni în suburbiile sudice ale Beirutului, aceasta fiind prima confirmare a morţii sale. La începutul acestei luni, Israelul declarase că acesta a fost „probabil” eliminat.

„Am ajuns la Nasrallah, la înlocuitorul său şi la cea mai mare parte a conducerii superioare a Hezbollah. Vom ajunge la oricine ameninţă securitatea civililor din statul Israel”, a declarat şeful armatei israeliene, general-locotenentul Herzi Halevi.

Până în prezent, Israelul nu a dat niciun semn de relaxare în campaniile sale din Gaza şi Liban, chiar şi după asasinarea mai multor lideri ai Hamas şi Hezbollah, care l-a pierdut pe Nasrallah, puternicul său secretar general, într-o lovitură aeriană la 27 septembrie.

Diplomaţii spun că Israelul urmăreşte să îşi fixeze o poziţie puternică înainte ca o nouă administraţie americană să preia conducerea în urma alegerilor din 5 noiembrie.

Rezistenţa Islamică din Irak a declarat miercuri că a atacat de două ori cu drone oraşul portuar israelian Eilat, lovind ţinte „vitale”, însă armata israeliană a transmis că a interceptat două drone deasupra apelor din apropiere de Eilat.

Rezistenţa islamică din Irak, Hezbollahul din Liban, miliţia Houthi din Yemen şi diverse grupuri armate musulmane şiite din Irak şi Siria, cunoscute drept „Axa rezistenţei” , au promis să îi sprijine pe palestinieni în lupta lor contra Israelului.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperirea din Munții Carpați de acum 6.000 de ani care ar rescrie istoria roții. Cine a inventat
Digi FM
VIDEO Marcel Ciolacu, rugat să-și facă o descriere în engleză: "Am o reținere. Nu mă simt confortabil şi nu o...
Pro FM
Copiii lui Diddy sar în apărarea rapperului aflat de o lună în închisoare: "Teorii ale conspirației și...
Film Now
David Hasselhoff, după moartea colegului său din „Baywatch”: „A fost un luptător, mi-a salvat viața de cel...
Adevarul
Secretele unei călătorii memorabile în Japonia, pe cont propriu: costuri și experiențe. „Am avut un șoc...
Newsweek
Cum pot primi pensie mai mare pensionarii care au lucrat în grupele de muncă? De când?
Digi FM
Lucian Viziru rămâne de tot acasă, după 7 ani în care a fost antrenor de tenis în Germania. Cu ce se ocupă...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Angajați de la o grădină zoologică din Anglia, apel pentru identificarea unei creaturi cu „aripi și coarne”...
Film Now
Denzel Washington, fascinat de ce a reușit Ridley Scott cu Gladiatorul II: "A construit Roma, vorbesc serios...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit