Întâlnirea între Zelenski și Trump în SUA cel mai probabil nu va avea loc (Politico)

Data publicării:
Donald Trump și Volodimir Zelenski
Donald Trump și Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

O întâlnire între fostul președinte american Donald Trump și Volodimir Zelenski, în timpul călătoriei liderului ucrainean în SUA, este puțin probabil să aibă loc, relatează POLITICO

Zelenski prezintă miercuri Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite așa-numitul său plan de victorie pentru războiul cu Rusia, apoi urmează să aibă întâlniri bilaterale cu președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris.

Trump a declarat săptămâna trecută că se va întâlni „probabil” cu Zelenski în timpul vizitei sale în SUA. Dar un oficial al campaniei lui Trump a confirmat marți pentru POLITICO că nu a fost programată nicio întâlnire.

Liderul ucrainean l-a iritat pe candidatul republican la alegeri, Trump, vizitând duminică o fabrică de muniții din Scranton, în statul Pennsylvania, un stat cu o influență decisivă, în timpul unei opriri de tip campanie.

Luni, în timpul unui miting în Pennsylvania, Trump, un sceptic de mult timp în ceea ce privește susținerea Ucrainei împotriva invaziei la scară largă a Rusiei, l-a acuzat pe Zelenski că dorește „atât de mult” ca Harris să câștige alegerile și l-a descris drept „cel mai mare vânzător din istorie”.

Candidatul republican nu a dat alte detalii privind planul său de pace în afară de a reitera că, dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, va discuta cu Zelenski şi cu preşedintele rus Vladimir Putin şi va insista să ajungă la un acord.

Afirmaţia lui Trump contrastează cu opinia adoptată de unii dintre aliaţii săi care spun că Ucraina ar saluta o revenire a lui Trump la Casa Albă întrucât este singurul potrivit să negocieze cu Putin încheierea războiului din Ucraina, notează Reuters.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri