Indiciul că lidera de facto a extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, este dispusă la colaborare cu noul prim-ministru francez

Data publicării:
Marine Le Pen
Lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen. Foto: Profimedia Images

Lidera de facto a extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a dat cel mai clar indiciu de până acum că intenționează să colaboreze cu noul prim-ministru al țării, Michel Barnier, într-un interviu acordat duminică publicației La Tribune.

Barnier a avut o lungă carieră politică, inclusiv ca ministru și comisar european, dar s-a făcut remarcat ca negociator-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, amintește publicația europeană Politico.

Poziția sa cu privire la imigrație s-ar putea dovedi esențială în asigurarea unui sprijin cel puțin tacit din partea extremei drepte din Parlament. Barnier face parte din partidul de dreapta Les Republicains (Republicanii) și a propus în trecut „stoparea imigrației non-europene timp de trei până la cinci ani”, o poziție apropiată de cea a lui Le Pen.

„Este incontestabil că Michel Barnier pare să aibă aceeași poziție ca și noi în privința migrației. Acum ne așteptăm ca el să acționeze. El însuși a spus: mai puține vorbe, mai multe fapte”, a declarat Le Pen pentru cotidianul francez La Tribune.

Sprijinul implicit al liderei de extremă dreapta va conta mai ales din cauza aritmeticii electorale în noul Parlament francez, care este împărțit în mare parte între stânga, dreapta și centru. Premierul ales de faptul că Macron trebuie să fie capabil să supraviețuiască unui vot de neîncredere.

Gruparea de stânga, Noul Front Popular, a respins deja numirea lui Barnier, iar cel mai mare partid din alianță, mișcarea France Insoumise (Franța Nesupusă) a lui Jean-Luc Mélenchon, a lansat acuzația că „alegerile au fost furate”.

Întrebată dacă apreciază că faptul că Michel Barnier a declarat că voturile dreptei radicale ”contează”, Le Pen a spus că i se pare că este o diferență clară între modul de lucru impus de președintele Republicii și de partidul său, Renaissance (Renașterea). ”Este normal într-o democrație ca cel mai mare grup din Adunarea Națională să fie luat în considerare, dar este, de asemenea, perfect normal ca toți cei 11 milioane de alegători care au votat pentru noi în alegerile legislative să fie respectați și ascultați în cererile lor. Așadar, am revenit la funcționarea democratică normală, iar acest lucru este bun pentru toată lumea”.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu