Incendiul provocat de o lovitură ucraineană la un depozit petrolier din Crimeea încă nu a fost stins. Peste o mie de civili evacuați

Data publicării:
incendiu la un depozit de petrol din crimeea
Foto: X/@posted_news

Autorităţile ruse au ordonat marţi evacuarea a peste o mie de civili în a doua zi de la izbucnirea unui incendiu de proporţii la un important terminal petrolier în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, incendiu cauzat, potrivit Kievului, de o lovitură a forţelor ucrainene, informează AFP. Potrivit echipelor de intervenţie ruse, citate de agenţia RIA Novosti, incendiul nu a fost deocamdată stins şi el continuă să se extindă, trei rezervoare de produse petroliere fiind în flăcări, relatează Agerpres. 

„Pentru a garanta securitatea persoanelor care locuiesc în apropierea terminalului (...), a fost efectuată evacuarea temporară a 1.047 de persoane spre centre de găzduire", a anunţat, pe contul său de Telegram, Igor Tkacenko, primarul oraşului Feodosia unde se află acest terminal petrolier.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Suprafaţa incendiului de la terminalul petrolier s-a extins la 2.500 de metri pătraţi", a precizat un reprezentant neidentificat al serviciilor de intervenţie pentru RIA Novosti.

Armata ucraineană a afirmat luni că a lovit cu rachete terminalul petrolier din Feodosia, în estul Crimeei, „cel mai mare" din această peninsulă şi care aprovizionează în special armata rusă, potrivit Kievului.

Autorităţile ruse au confirmat incendiul, însă fără a preciza cauza izbucnirii lui.

Ucraina utilizase deja rachete cu rază de acţiune lungă în special pentru a lovi Statul Major al Flotei ruse la Marea Neagră la Sevastopol, în estul Peninsulei Crimeea, în septembrie 2023.

Cu toate acestea, în ultimele luni, atacurile ucrainene fuseseră întreprinse doar cu ajutorul unor drone de luptă, Kievul deplângând lipsa de rachete şi întârzierile din livrările occidentale.

Ca replică la bombardamentele ruse ce vizează de peste doi ani şi jumătate infrastructurile şi oraşele sale, Ucraina şi-a înmulţit atacurile împotriva unor situri energetice ruse, pentru a perturba logistica armatei Federaţiei Ruse, care ocupă deja aproape 20% din teritoriul ucrainean.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri