Algele sunt o resursă cu o paletă largă de întrebuințări, de la alimentație publică și până la obținerea de combustibil din aceeași biomasă. Este logic ca Phenianul să fie interesat de exploatarea unei asemenea plante. O prelucrare industrială a algelor „ar putea să atenueze treptat efectele negative ale sancțiunilor atât asupra aprovizionării cu energie a țării, cât și asupra securității alimentare”, se menționează în raport.
Experții de la 38 North au analizat o serie de imagini din satelit care ar indica faptul că instalațiile de prelucrare montate pe malurile iazurilor și sistemele de acvacultură (infrastructură-cheie pentru creșterea algelor), care există în Coreea de Nord încă de la începutul anilor 2000, au devenit în ultima vreme din ce în ce mai complexe. De asemenea, și zonele de cultivare sunt mult mai largi.
Algele sunt caracterizate printr-un conținut ridicat de proteine, fiind cunoscute și sub denumirea de „aurul verde”, datorită eficienței alimentare de care dau dovadă, mai ales în țările afectate de malnutriție.
Pe măsură ce comunitatea internațională își înăsprește sancțiunile comerciale la adresa regimului dictatorial al lui Kim Jong-un, gospodăriile nord-coreenilor se confruntă cu provizii alimentare insuficiente și cu lipsa energiei electrice, a declarat un fost oficial nord-coreean, Ri Jong-ho, săptămâna trecută, la un eveniment organizat la New York de Asia Society.
Ri Jong-ho a fost șeful Biroului 39, o rețea vastă de companii și brokeri care activează în întreaga lume și are un singur obiectiv - colectarea masivă de fonduri pentru dictatura dinastică de la Phenian.
„Coreea de Nord nu a mai avut de-a face niciodată cu sancțiuni atât de dure. Nu știu dacă (regimul - n.r.) va mai supraviețui un an. Oamenii vor muri”, a declarat Ri Jong-ho.