Hezbollah a atacat din nou cu drone și rachete Israelul și amenință că răzbunarea pentru asasinarea lui Fuad Shukr nu a venit încă

Data actualizării: Data publicării:
politia din israel loc cu ramasite de drona hezbollah
Foto: Poliția israeliană verifică locul unui atac cu dronă explozivă lansată de Hezbollah în apropierea orașului Nahariya. Sursa foto: Profimedia Images

Hezbollah a lansat și marți o serie de atacuri cu drone și rachete în nordul Israelului. Organizația paramilitară șiită libaneză a avertizat că represaliile pentru uciderea de către Israel a comandantului Fuad Shukr săptămâna trecută urmează să vină în curând.

Hezbollah a transmis că a lansat un roi de drone de atac către două obiective militare de lângă Acre, în nordul Israelului, și a atacat, de asemenea, un vehicul militar israelian într-o altă locație, conform Reuters.

Armata israeliană a spus că au fost identificate o serie de drone ostile care traversau din Liban și una a fost interceptată. Sunt informații că mai mulți civili au fost răniți în sudul orașului de coastă Nahariya. Imaginile Reuters TV au arătat un loc de impact în apropierea unei stații de autobuz pe un drum principal din afara orașului.

Într-o declarație, armata israeliană a spus că sirenele au sunat în jurul Acre, dar asta s-a dovedit a fi o alarmă falsă. A spus că forțele sale aeriene au lovit două facilități Hezbollah din sudul Libanului.

Crește teama că în Orientul Mijlociu ar putea fi un război total în urma jurământului grupării Hezbollah de a răzbuna uciderea comandantului Fuad Shukr și a Iranului de a răspunde la asasinarea de săptămâna trecută la Teheran a șefului Hamas.

Citește și Hezbollah atacă la granița cu Israelul. Blinken a avertizat G7 că azi ar putea avea loc și un atac coordonat cu Iranul

O sursă din Hezbollah a declarat pentru Reuters că „răspunsul la asasinarea comandantului Fuad Shukr nu a venit încă”.

Marți mai devreme, patru persoane au fost ucise într-o lovitură asupra unei locuințe din orașul libanez Mayfadoun, la aproape 30 km nord de graniță, au declarat medicii și o sursă de securitate.

Două surse suplimentare de securitate au spus că cei uciși erau luptători Hezbollah, dar grupul nu a postat încă notificările obișnuite cu cei decedați.

Hezbollah și armata israeliană au făcut schimb de focuri în ultimele 10 luni în paralel cu războiul din Gaza, loviturile fiind limitate în mare parte la zona de graniță.

Săptămâna trecută, Israelul l-a ucis pe Shukr, cel mai înalt comandant militar al Hezbollahului, într-o lovitură asupra bastionului grupului din suburbiile de sud ale capitalei Libanului, Beirut.

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a jurat răzbunare, dar a spus că răspunsul va fi „studiat”. El urmează să vorbească marți la memorialul de o săptămână pentru Shukr.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Pensie mai mare în România decât în Ungaria. Amănuntul semnificativ care schimbă tot
Digi FM
Poveste emoționantă la Spitalul Județean Botoșani. Un bărbat salvat la naștere cu sticle de apă caldă a donat...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Lora si Ionut Ghenu se pregatesc de nunta. Artista a dezvaluit de ce superstitie va tine cont in ziua nuntii...