Germania și-a actualizat planurile de război, în cazul unui conflict în Europa: armata obligatorie și buncăre în stațiile de metrou

Data publicării:
Completion of the Quadriga 2024 NATO exercise
Germania a pregătit „directiva-cadru pentru apărare generală” în eventualitatea izbucnirii unui conflict în Europa. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Armata obligatorie, raționalizare și metrou transformat în buncăre. Pentru prima dată de la Războiul Rece, Germania și-a actualizat planurile de război în cazul în care ar izbucni un conflict în Europa, având în vedere amenințarea reprezentată de Rusia.

Documentul de 67 de pagini, cunoscut sub numele de „Directiva-cadru pentru apărarea generală” și lansat în această săptămână, prevede transformarea completă a vieții de zi cu zi pentru cetățenii germani în caz de război, scrie CNN.

Este un alt semn al modului în care Germania, care a avut o atitudine ferm antimilitaristă de la al Doilea Război Mondial încoace, a fost forțată să își adapteze politica de securitate și militară în urma invaziei lui Putin în Ucrainei.

În condiții de război, recrutarea obligatorie în armată ar fi reintrodusă și muncitorii calificați în vârstă de peste 18 ani ar putea fi obligați la anumite locuri de muncă, inclusiv în brutării și oficii poștale, precum și să fie împiedicați să renunțe la locurile de muncă. Medicii, psihologii, asistentele și veterinarii pot fi, de asemenea, repartizați în funcții militare și de serviciu public.

Ar fi introdusă și raționalizarea. În cazul scăderii proviziilor de alimente, guvernul ar stoca alimente pentru a oferi cetățenilor „o masă caldă pe zi” pentru o perioadă de timp, potrivit documentului. Rezervele federale ar include alimente precum orezul, legumele și laptele condensat.

Alte resurse cheie, cum ar fi benzina și petrolul, ar putea fi, de asemenea, raționalizate cu cupoane, dacă devin o problemă.

De asemenea, planul prezintă măsuri de protecție civilă, inclusiv transformarea stațiilor de metrou în buncăre improvizate și pregătirea spitalelor pentru un aflux mare de pacienți.

Dezvăluind planurile, ministrul german de interne Nancy Faeser a spus că este necesar ca țara ei să se înarmeze mai bine în fața agresiunii ruse.

„Agresiunea rusă a schimbat complet situația securității în Europa – în primul rând printre partenerii noștri din estul UE și NATO, cum ar fi în statele baltice, dar și din cauza amenințărilor hibride precum atacurile cibernetice, spionajul și dezinformarea aici”, a spus ea. „Pe lângă toate măsurile de protecție ale autorităților noastre de securitate și descurajarea și apărarea militară, trebuie, prin urmare, să consolidăm și mai mult protecția civilă”.

Documentul avertizează că spitalele din Germania ar trebui să se pregătească pentru a trata un număr mare de pacienți pe o perioadă lungă de timp.

Acesta adaugă că, în cazul izbucnirii războiului, populația germană nu poate conta pe „ajutor organizat de guvern” care va fi furnizat imediat, din cauza posibilității „ca pagubele să apară simultan într-un număr mare de locații”.

Prin urmare, se spune că civilii trebuie să fie pregătiți să se ajute singuri în primul rând, precum și să ofere ajutor vecinilor acolo unde este posibil.

Subsolurile, parcările subterane și stațiile de metrou ar trebui folosite ca buncăre temporare, se arată în document, adăugând că atacurile ar putea avea loc cu „timpi de avertizare extrem de scurți”.

Mass-media din Germania va fi obligată prin lege să partajeze imediat informații importante guvernamentale. În calitate de radiodifuzor de stat al Germaniei, Deutsche Welle ar fi obligat din punct de vedere legal să furnizeze guvernului informații cu privire la orele de difuzare pentru anunțarea noilor legi, reglementări și actualizări.

Autoritățile vor avea puterea de a evacua civilii în anumite zone – deși familiile nu ar trebui separate, se arată în document.

În timp ce serviciile meteo germane sunt de așteptat să își continue activitatea chiar și în caz de urgență, autoritățile ar putea interzice sau restricționa publicarea prognozelor.

„Nu trebuie să credem că Putin se va opri la granițele Ucrainei”

Planurile actualizate ale Germaniei în timpul războiului vin în momentul în care președintele rus Vladimir Putin prezintă o amenințare continuă la adresa securității Europei. Războiul său din Ucraina este în al doilea an, fără un sfârșit concludent și există temeri că conflictul s-ar putea răspândi într-un război mai larg care ar putea să implice NATO.

Miercuri, ministrul german al apărării Boris Pistorius a fost citat de ziarul Der Spiegel spunând că „trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029”. „Nu trebuie să credem că Putin se va opri la granițele Ucrainei când va ajunge atât de departe”, a mai spus acesta.

În mod similar, voci din interiorul guvernului britanic au exprimat nevoia de a fi pregătiți pentru război. Fostul secretar al Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a declarat în februarie că „se apropie războiul” în Marea Britanie până la sfârșitul deceniului și a cerut investiții mai mari în apărare.

În ultimele săptămâni, Rusia a emis unele dintre cele mai severe avertismente către Occident de până acum, în lumina faptului că unii dintre aliații Ucrainei au dat Kievului permisiunea de a-și folosi armele pentru a lovi ținte limitate pe teritoriul rus.
Putin a descris miercuri furnizarea de armament occidental ca fiind un „pas foarte serios și periculos”, despre care a spus că ar putea duce la înarmarea inamicilor de către Moscova.

Liderul rus a subliniat în mod special o întrerupere a relațiilor Rusiei cu Germania, susținând că apariția tancurilor germane în Ucraina a avut ca rezultat un „șoc moral, etic”, deoarece „atitudinea față de [Germania] în societatea rusă a fost întotdeauna foarte bună".

„Acum, când spun că vor mai apărea niște rachete care vor lovi ținte pe teritoriul Rusiei, acest lucru, desigur, distruge în cele din urmă relațiile ruso-germane”, a adăugat Putin.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum se conduce corect o mașină diesel. Turația ideală pentru a proteja motorul și transmisia
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Imagini document cu prima apariție a lui Gabriel Cotabiță la televiziune. Cântă cu Redivivus pe străzile unui...
Newsweek
Cine e Călin Georgescu care vrea alianță cu Rusia? Tovarăș cu Iliescu, membru într-un Club „secret”
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a...
Film Now
Hugh Grant, mărturisiri neașteptate despre personajul său din „Notting Hill”. Starul face dezvăluiri inedite...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”