Forțele israeliene se retrag din orașul ocupat Jenin din Cisiordania după 10 zile de raid. 21 de persoane au fost ucise

Data actualizării: Data publicării:
Jenin West Bank
Zece zile a durat raidul din Jenin, Cisiordania. Foto: Profimedia

Forțele israeliene s-au retras din orașul Jenin din Cisiordania ocupată, relatează agenția de presă palestiniană Wafa, după un raid de 10 zile în care au fost ucise 21 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății palestinian, scrie The Guardian.

Un martor Reuters a declarat că forțele israeliene au lăsat în urmă pagube importante la nivelul infrastructurii.

Într-o declarație pe Facebook, Ministerul palestinian de Externe a acuzat Israelul că a transferat în Cisiordania ocupată distrugerile și devastările sale brutale din Fâșia Gaza, după cum o demonstrează situația din orașele Jenin și Tulkarm și taberele de refugiați de acolo.

Raidurile israeliene în alte părți ale Cisiordaniei au continuat, a raportat Al Jazeera, inclusiv în satul Husan, la vest de Bethlehem, unde o femeie în vârstă de 20 de ani a fost rănită de șrapnel din focurile de armă israeliene în timp ce încerca să închidă o fereastră.

De asemenea, forțele israeliene au efectuat raiduri în satul Beit Tamar, la est de Bethlehem, și în tabăra de refugiați Balata, la est de Nablus, unde un palestinian în vârstă de 30 de ani a fost rănit.

Între timp, coloniștii israelieni susținuți de soldați au atacat satele palestiniene Khader Kayed Bani Odeh și Khader Shahada Bani Odeh din nordul Văii Iordanului, a raportat radiodifuzorul cu sediul în Qatar.

Cel puțin 39 de palestinieni au fost uciși și 140 au fost răniți în Cisiordania ocupată în timpul operațiunii de 10 zile a Israelului, potrivit autorităților sanitare palestiniene, cea mai amplă care a avut loc în zonă din 2002. Majoritatea morților au fost luptători înarmați, dar au fost uciși și civili neimplicați, inclusiv o fată de 16 ani. Un soldat israelian a fost, de asemenea, ucis.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri