Video Forțele Armate ale Ucrainei au prezentat pentru prima dată sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

Data actualizării: Data publicării:
skynex

Armata ucraineană a oferit pentru prima dată o privire de ansamblu asupra noului sistem Skynex în acțiune, prezentând operarea de la distanță, capacitățile radar și muniția sa devastatoare, scrie Defense Express. Demonstrația sistemului te face să te gândești la o tehnologie militară din secolul următor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În ciuda faptului că Ucraina a primit primele sale sisteme de apărare antiaeriană Skynex de la Rheinmetall în aprilie 2023, livrările de baterii complete continuând până în primăvara anului 2024, utilizarea lor operațională de către forțele armate a rămas nedeclarată până de curând.

Comandamentul aerian de vest a publicat acum imagini de la exercițiile de antrenament și operațiunile de luptă ucrainene de apărare aeriană, prezentând sistemul în acțiune.

Videoclipul dezvăluie diverse aspecte operaționale, inclusiv rata mare de tragere a sistemului, de 1.000 de cartușe pe minut, detonarea în aer a muniției AHEAD de 35 mm, utilizarea sistemelor avansate de control al focului și procedurile echipajului, cum ar fi reîncărcarea.

Performanțe

Este de remarcat faptul că Forțele Armate ale Ucrainei utilizează sistemul Skynex ca platformă staționară. Această configurație, concepută pentru a proteja ținte punctuale specifice, simplifică întreținerea șasiului, deoarece acesta este necesar doar pentru transport și nu pentru a rezista solicitărilor de tragere.

Videoclipul demonstrează, de asemenea, procesul de reîncărcare, în care sunt încărcate clipuri care conțin șapte cartușe de 35x228 mm. Aceste cartușe, care cântăresc 1,7 kg fiecare (cu o greutate a proiectilului de 750 de grame), au o viteză inițială de 1 050 m/s (3 780 km/h) și pot atinge o rază maximă de acțiune de 5 km în doar 8,2 secunde. Dacă un proiectil nu își atinge ținta, se activează automat un mecanism de autodistrugere.

Caracteristica cheie a sistemului Skynex constă în detonarea sa programabilă. Fiecare cartuș lansează 152 de elemente de tungsten, fiecare cântărind 3,3 grame, creând un nor de fragmente în imediata apropiere a țintei.

Urmărirea automată a țintei

Videoclipul evidențiază în continuare capacitatea de urmărire automată a țintei a sistemului Skynex, care este gestionată de un sistem electro-optic integrat cu un radar. În plus, sistemul utilizează radarul de supraveghere X-TAR3D, capabil să detecteze ținte aflate la o distanță de până la 50 km. Imaginile dezvăluie, de asemenea, că unitatea de tragere Skynex este un modul de luptă fără pilot, operat de la distanță de la un post de comandă separat.

Merită menționat faptul că sistemul Skynex este o evoluție a sistemului Skyranger, menit să devină o piatră de temelie a apărării aeriene în mai multe țări ale UE. Acest sistem extrem de versatil suportă o gamă largă de calibre, de la 30 mm la 35 mm, și poate fi modernizat cu rachete de apărare aeriană precum Iris-T, AIM-9X sau Stinger.

Platforma poate fi, de asemenea, montată pe diverse vehicule blindate, cum ar fi Boxer 8x8 sau Pandur Evo 6x6, și dispune de sisteme de țintire radar și optice adaptabile.

Skynex este fabricat în Germania la Rheinmetall.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un mare geniu al României. Boala cumplită de care suferea
Digi FM
Un student la medicină a mâncat 720 de ouă într-o singură lună. Ce a descoperit în urma experimentului
Pro FM
Lady Gaga, răspuns pentru colegii care au creat grupul "Stefani Germanotta, nu vei fi niciodată faimoasă"...
Film Now
Sharon Stone a pozat topless pentru o revistă celebră. Actrița debordează de încredere, iar fanii au...
Adevarul
Mărturia șocantă a unei stewardese agresate de Mohamed Al Fayed: „Mi-a băgat mâna între picioare și a început...
Newsweek
Ce au lucrat pensionarii care au rămas cu pensie mică la recalculare și câți ani?
Digi FM
Elon Musk, prima reacție după ce s-a spus că ar avea o relație cu Giorgia Meloni. Imaginea cu cei doi a făcut...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
Îngrijitoarea unei grădini zoologice din China, atacată de un urs panda. Animalul a fost deranjat când...
Film Now
Olivier Martinez, cu care Halle Berry e "la cuțite" pentru fiul lor, de nerecunoscut. Slab, cu părul...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...