Focuri de arma urmate de accidente de mașină pe o autostradă din Kentucky. Mai mulți răniți, poliția îl caută pe atacator

Data publicării:
Autostrada SUA poliție
Autostrada a fost închisă Foto: Profimedia

Poliţia din Kentucky, Statele Unite, a raportat ”un incident armat în desfăşurare” pe autostrada I-75 lângă localitatea Londra (Kentucky), la sud de Lexington, în care ”mai multe persoane” au fost împuşcate în trafic, scrie News.ro.


Într-o declaraţie video, primarul din Londra, Randall Weddle, a afirmat că şapte persoane au fost rănite, dar nu toate au fost împuşcate. Unele dintre victime au fost rănite în urma unui accident care avut loc în urma altercației, a afirmat el.

”Nu sunt persoane decedate, la acest moment. Nimeni nu a fost ucis din asta, din fericire, dar continuaţi să vă rugaţi”, a spus Weddle.

Biroul şerifului a anunţat că o ”persoană de interes” a fost identificată în legătură cu împuşcăturile, spunând că suspectul trebuie considerat înarmat şi periculos, iar oamenii să nu se apropie de el.
Un bărbat de 32 de ani, Joseph Couch, este suspectat a fi autorul atacului. Biroul şerifului a precizat că suspectul părea "înarmat şi periculos" şi că autostrada a fost închisă traficului în ambele direcţii de circulaţie.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Kentucky, Scottie Pennington, a declarat pentru Louisville Courier Journal că "nu are idee unde este (suspectul)".

Incidentul a început cu puţin înainte de ora locală 6 p.m., la circa 9 mile de Londra, poliţiştii fiind chemaţi după ce s-a raportat că s-a tras asupra mai multor vehicule pe autostradă, în Laurel County, a relatat presa. Împuşcăturile ar fi venit dintr-o zonă împădurită sau de pe un pasaj, dar după alte surse aste vorba de un schimb de focuri în traffic între două mașini
Poliţistul din Kentucky Scottie Pennington a scris pe Facebook: “Suspectul nu a fost prins la acest moment şi le cerem oamenilor să rămână în case”.

Guvernatorul din Kentucky Andy Beshear a scris pe reţeaua X: “Kentucky, avem informaţii despre un atac armat pe I-75 în Laurel County. Vă rugăm evitaţi zona. Vom oferi mai multe detalii când vor fi disponibile”.

Londra este un oraş mic, cu aproximativ 8.000 de locuitori, situat la circa 100 de mile nord-vest de capitala statului, Frankfort.

Atacul survine după ce un adolescent de 14 ani a ucis patru persoane, doi elevi de vârsta lui şi doi profesori, deschizând focul miercuri la liceul său din Georgia, în sud-estul Statelor Unite.

Cu mai multe arme decât locuitori, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalităţii prin arme de foc dintre toate ţările dezvoltate.

Atacurile cu armă sunt un flagel recurent pe care administraţiile succesive nu au reuşit până acum să-l controleze, mulţi americani fiind încă foarte ataşaţi de armele lor

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu