Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele zile din viața sa și cum și-a pregătit atacul

Data actualizării: Data publicării:
Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump, Thomas Matthew Crooks
Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump, Thomas Matthew Crooks (20 de ani). Foto: Profimedia Images

În cele 48 de ore înainte de a deschide focul asupra fostului preşedinte Donald Trump, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a făcut o serie de opriri în oraşul său natal din suburbia Pittsburgh şi în împrejurimi, relatează CNN.

Vineri, el a mers la un poligon de tragere unde era membru şi a exersat tirul, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul forţelor de ordine. În dimineaţa următoare, Crooks a mers la un Home Depot, unde a cumpărat o scară de cinci picioare, şi la un magazin de arme, unde a cumpărat 50 de cartuşe, a declarat oficialul, potrivit News.ro. 

Apoi, Crooks şi-a condus maşina Hyundai Sonata aproximativ o oră spre nord, alăturându-se miilor de oameni din întreaga regiune care s-au adunat la mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania. El a parcat maşina în afara mitingului, cu un dispozitiv exploziv improvizat ascuns în portbagaj, care era conectat la un transmiţător pe care îl avea asupra sa, a declarat oficialul. Apoi, cred anchetatorii, el a folosit scara nou cumpărată pentru a escalada o clădire din apropiere şi a deschis focul asupra fostului preşedinte.

În timp ce anchetatorii continuă să caute un motiv pentru tentativa de asasinat, aceştia analizează cu atenţie mişcările lui Crooks înainte de atac şi încearcă să alcătuiască o cronologie a acţiunilor sale care au condus la acesta.

Cu toate acestea, la aproape 48 de ore de la împuşcături, anchetatorii sunt loviţi de lipsa indiciilor pe care le găsesc cu privire la mentalitatea şi posibilele motive ale lui Crooks. Chiar şi după ce au reuşit să-i spargă telefonul şi să-i caute în computer, după ce i-au verificat istoricul căutărilor şi dormitorul şi după ce i-au intervievat familia şi prietenii, agenţii nu au găsit încă dovezi care să sugereze un impuls politic sau ideologic pentru împuşcături, au declarat surse din cadrul forţelor de ordine pentru CNN.

În schimb, dovezile pe care le-au găsit par să arate activităţi online tipice, inclusiv un interes pentru codarea şi jocurile pe calculator, au spus sursele - iar acest lucru a ridicat mai multe întrebări.

Într-un semn că atacul său ar fi putut fi şi mai distructiv, Crooks avea un detonator cu telecomandă pe corp, iar portbagajul maşinii sale conţinea o cutie metalică cu explozibili care era conectată cu fire la un receptor, a declarat sursa de aplicare a legii.

Acest lucru sugerează că atacatorul ar fi plănuit să declanşeze o explozie de la distanţă, iar anchetatorii iau în considerare teoria conform căreia acesta ar fi plănuit o diversiune în timpul schimbului de focuri.

Nu este clar cum a asamblat Crooks dispozitivele explozive găsite în maşina sa. Anchetatorii care au analizat istoricul căutărilor sale online nu au găsit niciun indiciu că acesta ar fi cercetat cum să confecţioneze explozibili artizanali, au declarat reprezentanţii forţelor de ordine.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale