FBI încă nu știe ce l-a lovit pe Donald Trump: a fost un glonț sau doar fragmentul unui glonț

Data publicării:
Donald Trump
Ancheta FBI continuă Foto: Profimedia

Directorul FBI Christopher Wray a sugerat că anchetatorii săi nu sunt siguri în acest moment dacă fostul președinte Donald Trump a fost lovit de un glonț sau de un șrapnel în timpul tentativei sale de asasinat de la începutul acestei luni. Prin cuvântul „șrapnel”, Wray înțelege, evident, că e vorba de un fragment al acelui glonț.

Wray a depus mărturie în fața Congresului cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Trump din 13 iulie, la un miting din Butler, Pennsylvania. Un participant la miting a fost ucis în schimbul de focuri, în timp ce alte două persoane au fost rănite; Trump a declarat că a fost lovit în partea de sus a urechii, scrie HuffPost.

„Există unele întrebări cu privire la faptul dacă a fost sau nu un glonț sau un șrapnel/fragment care l-a lovit în ureche”, a declarat Wray ca răspuns la o întrebare cu privire la faptul dacă toate gloanțele trase de atacator au fost contabilizate.

Dacă așa cum spune Directorul FBI ar putea fi vorba de un fragment de glonț apar la orizont alte două supoziții. Fie glonțul a lovit în traiectoria sa un alt obiect și în urma impactului proiectilul s-a „rupt” în mai multe bucăți, numai una lovindu-l pe fostul președinte. Fie, este vorba de un glonț special, de felul celor cu fragmentație, care se divide programat la impactul cu ținta -iar asta ar putea însemna folosirea unei muniții speciale.

Wray a declarat că autoritățile au efectuat peste 400 de interviuri în cadrul anchetei lor și au planificat să țină „multe altele”.
El a mai spus că analizele FBI au arătat că trăgătorul, Thomas Matthew Crooks, a căutat informații online despre asasinarea președintelui John F. Kennedy și a pilotat o dronă în apropierea locului de desfășurare a mitingului Butler cu două ore înainte de apariția lui Trump pe scenă.

Imediat după atac, Trump a declarat că a fost „împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte”. În timpul unui discurs rostit în cadrul Convenției Naționale Republicane, în care a acceptat nominalizarea partidului său pentru alegerile prezidențiale, Trump, purtând un pansament pe ureche, și-a amintit mai detaliat cum a avut de-a face cu moartea.

„Am auzit un șuierat puternic și am simțit că ceva m-a lovit foarte, foarte tare în urechea dreaptă. Mi-am spus: 'Wow, ce a fost asta? Nu poate fi decât un glonț'”, a spus el la evenimentul din 18 iulie.

Congresman-ul Ronny Jackson, medic și apropiat al lui Donald Trump, spune că „urma glonțului a produs o rană lată de 2 cm care s-a extins până la suprafața cartilaginoasă a urechii”. El a spus că nu au fost necesare suturi, dar „există încă o sângerare intermitentă care necesită aplicarea unui pansament”.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale