Video&Foto Explozii în mai multe orașe din Crimeea. Ucraina a bombardat azi-noapte trecerea cu feribotul din Kerci

Data actualizării: Data publicării:
Crimea attack
Un atac ucrainean masiv asupra Crimeei ocupate de Rusia a provocat explozii și un incendiu la Kerci, precum și închiderea temporară a Podului Crimeii a lui Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Informații preliminare indică faptul că Ucraina a lovit o trecere de feribot în orașul Kerci din Crimeea ocupată, în cursul nopții de 16 august, precum și o barcă în apropierea comunității Cernomorsk din Krai Krasnodar din Rusia, a declarat Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației Militare a regiunii Odesa, transmite The Kyiv Independent.

Un atac ucrainean masiv asupra Crimeei ocupate de Rusia a provocat explozii și un incendiu la Kerci, precum și închiderea temporară a Podului Crimeii a lui Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images
Un atac ucrainean masiv asupra Crimeei ocupate de Rusia a provocat explozii și un incendiu la Kerci, precum și închiderea temporară a Podului Crimeii a lui Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Explozii au răsunat în mai multe orașe din Crimeea ocupată în noaptea de 16 august, a arată canalul Telegram „Crimea Wind”, citând relatări ale localnicilor. Un incendiu a fost raportat în apropierea orașului Kerci, în zona trecerii cu feribotul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rezidenții din Sevastopol, Simferopol și Kerci au auzit explozii în jurul orei 3:30, ora locală, potrivit relatărilor din mass-media locală.

Explozii multiple au fost raportate, de asemenea, în comunitatea Cernomorsk din regiunea învecinată Krasnodar Krai din Rusia în jurul orei locale 4:30.

Podul Kerci, care face legătura între Crimeea ocupată și Rusia continentală, ar fi fost închis circulației în jurul orei 2:00., au spus locuitorii din zonă. Podul a fost redeschis în jurul orei locale 7:00.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că cinci drone aeriene ucrainene și două drone navale au fost distruse peste noapte în Marea Neagră.

Kyiv Independent nu poate verifica independent niciuna dintre afirmații.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, Ucraina a lansat în mod regulat atacuri asupra Crimeei ocupate, precum și asupra regiunii învecinate Krasnodar Krai.

Șeful serviciului de informații militare de la Kiev, Kirilo Budanov, a avertizat pe 2 august că Ucraina lucrează la o „soluție complexă” care ar putea distruge podul Kerci în lunile următoare. Rusia ar fi început să fortifice podul luna trecută.

Ucraina a lovit în mod regulat trecerile cu feribotul dintre Crimeea ocupată și Krasnodar Krai din Rusia, prioritizând trecerea pe pod în ultimele luni ca țintă militară mai importantă.

Purtătorul de cuvânt al Marinei, Dmitro Pletenchuk, a declarat într-un interviu acordat RBC-Ucraina, publicat la 17 iunie, că distrugerea podului Kerci acum nu ar mai avea același efect, deoarece Rusia abia îl mai folosește în scopuri militare.

Podul asigură mai puțin de un sfert din totalul mărfurilor tranzitate, iar, pentru restul, Rusia folosește o trecere cu feribotul în Kerci, a declarat Pletenchuk.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un avion militar american s-a prăbușit cu patru bombe nucleare la bord, acum 56 de ani, în Groenlanda
Digi FM
Ce a pățit directorul Țiriac Open la prima întâlnire cu magnatul român, după ce a întârziat 20 de minute
Pro FM
Alexandru Ciucu, reacție dură după ce Alina Sorescu a spus că nu le lasă pe fiicele lor la concertele ei: „Nu...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Spitalul-model de provincie care a atras medici prin investițiile și facilitățile oferite. De la închidere...
Newsweek
Peste 2.000.000 de români vor primi 1200 de lei pentru a trece iarna mai ușor. Cum primesc banii
Digi FM
Colecție de meme-uri, după gogomănia spusă de Trump despre migranți: “Mănâncă pisici și câini, mănâncă...
Digi World
Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor: "Copiii încă...
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
Cum arată Fran Drescher, spumoasa bonă din "Dădaca", la 67 de ani. Zâmbetul cuceritor și licărul din privire...
UTV
(VIDEO) Dinu Maxer primeste 'fasole' in loc de desert la un restaurant de lux. Internautii l-au corectat...