Explozia unei cisterne cu combustibil, în Nigeria, a ucis cel puțin 59 de oameni și a ars de vii zeci de animale. Cauza deflagrației

Data publicării:
Rămășițele arse ale camionului care transporta animale
Accidentul care a cauzat explozia a avut loc sâmbătă noapte spre duminică. Foto: Profimedia

Cel puţin 59 de persoane au murit în Nigeria într-o explozie cauzată, duminică, de coliziunea dintre un camion-cisternă şi un camion care transporta pasageri şi animale, au anunţat luni serviciile de intervenţie, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Ibrahim Husseini, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din statul Niger (NSEMA), a declarat luni pentru AFP că „numărul morţilor a crescut la 59” şi că „noi victime ar putea fi descoperite pe măsură ce evacuarea locului accidentului avansează”.

El a spus că victimele au fost îngropate imediat după accidentul de duminică, aşa cum se obişnuieşte în acest stat musulman din nordul ţării. Imagini cu cadavre carbonizate înainte de a fi îngropate au fost publicate de NSEMA.

Accidentele sunt frecvente pe drumurile prost întreţinute din Nigeria, în mare parte din cauza vitezei şi a nerespectării regulilor de circulaţie.

„Incidentul a avut loc atunci când un camion-cisternă încărcat cu PMS (combustibil) s-a ciocnit cu un camion cu remorcă încărcat cu pasageri şi animale”, se explică într-un comunicat al NSEMA.

Coliziunea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe un drum din regiunea Agaie, în statul Niger, în nordul celei mai populate ţări din Africa.

Alte două vehicule, o macara şi o camionetă, au fost, de asemenea, implicate în accident, iar aproximativ cincizeci de vaci au fost arse de vii.

Guvernatorul statului Niger, Mohammed Umaru Bago, şi-a exprimat „tristeţea” într-o declaraţie emisă duminică şi le-a cerut participanţilor la trafic „să fie întotdeauna atenţi şi să respecte regulile de circulaţie pentru a nu distruge vieţi şi proprietăţi”.

Conform Comisiei Federale pentru Siguranţa Rutieră (FRSC), peste 5.000 de persoane au murit în accidente rutiere în Nigeria în 2023, comparativ cu aproape 6.500 în anul precedent.

Dar, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aceste date nu iau în considerare accidentele neraportate autorităţilor. Se estimează că există aproape 40.000 de decese anuale legate de accidente rutiere în Nigeria, într-un raport publicat în 2023.

Accidentele în care sunt implicate cisterne sunt frecvente în Nigeria: FRSC a înregistrat 1.531 în 2020, care au provocat moartea a 535 de persoane.

În al treilea trimestru al anului 2023, statul Niger a fost pe poziţia a cincea printre statele cele mai afectate de accidente rutiere, în special din cauza vitezei, conform FRSC.

Pe lângă pierderile umane şi materiale, acest tip de accident provoacă daune mediului din cauza scurgerilor de combustibil.

Exploziile mortale au loc, de asemenea, cu regularitate în apropierea infrastructurii petroliere din sudul ţării, în special din cauza sifonării ilegale, Nigeria fiind principalul producător de petrol din Africa.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu