Video Explicația halucinantă a lui Putin pentru eșecul trupelor ruse de a cuceri Kievul în 3 zile

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat, joi, că a fost păcălit de „partenerii” din Occident să înceteze focul în Ucraina, precizând că din această cauză nu au putut trupele ruse să cucerească Kievul în trei zile. Declarația lui Putin, făcută în timpul unei conferințe de presă, a fost publicată de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe platforma X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Întrebat în cadrul unei conferințe dacă Rusia va înceta focul în Ucraina, Putin a răspuns: „O să vă reamintesc un lucru. Când trupele noastre se aflau lângă Kiev am primit o ofertă, chiar o cerere urgentă, din partea partenerilor din Occident să oprim focul și ostilitățile ca unele lucruri să poată fi negociate cu Ucraina. Și asta am făcut, a existat acest episod.

Ucrainenii nu au oprit ostilitățile. Iar apoi autoritățile ucrainene ne-au spus că nu pot controla toate unitățile pentru că există unele care nu ascultă de autoritățile de la centru. Nu spun nici mai mult nici mai puțin. Asta în primul rând. În al doilea rând, ni s-a cerut să retragem trupele din Kiev pentru a putea stabili condițiile pentru pace. Am făcut asta și din nou am fost înșelați. Toate înțelegerile la care s-a ajuns în Istanbul au fost aruncate la gunoi. Iar asta s-a întâmplat în repetate rânduri. De asta pur și simplu nu putem opri focul”, a spus Putin, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, Putin a respins categoric orice negocieri pentru încetarea focului și a cerut în schimb demilitarizarea „ireversibilă” a Ucrainei ca o condiție prealabilă a unui astfel de acord.

Cererea lui Putin de demilitarizare a Ucrainei ca o condiție prealabilă pentru încetarea focului îi arată, de fapt, strategia. Putin cere astfel Ucrainei să se predea efectiv înainte de orice încetare a focului. El a susținut că Rusia nu poate permite armatei ucrainene să profite de o încetare a focului pentru a-și reface forțele.

ISW consideră că Rusia va folosi un acord de încetare a focului pentru a-și reconstrui și extinde armata pentru o viitoare agresiune împotriva Ucrainei.

Citește și: Putin cere în mod deschis capitularea Ucrainei. Planul Rusiei nu are nicio legătură cu un acord de pace (evaluarea ISW)

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Localitatea din România care e graniță pentru trei țări. Toți sătenii vorbesc la perfecție limba română
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile sunt virale
Pro FM
Bebe Rexha, declarații controversate: „Sunt frustrată, am tăcut prea mult!” Susține că dezvăluirile ei vor...
Film Now
Ce ar trebui să facă Will Smith pentru a putea participa din nou la Oscaruri. Actorul a primit o interdicție...
Adevarul
Francezii au oprit extrema dreaptă la poarta puterii. Alianța de stânga câștigă alegerile legislative...
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
George Simion, ținta glumelor după ce și-a prezentat programul politic pentru alegerile prezidențiale: „Facem...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Cum arată astăzi Justin Chambers și Chyler Leigh, Alex și Lexie din „Grey’s Anatomy”. Selfie surpriză din...
UTV
Margot Robbie este insarcinata. Actrita va deveni mama pentru prima oara