Un videoclip creat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) este cel mai nou material din cadrul unei campanii de inducere în eroare la scară largă, lansată înainte de alegerile prezidențiale din SUA, transmite euronews. The Lincoln Project, un comitet de acțiune politică (PAC) fondat de conservatori moderați și foști republicani, a realizat un videoclip generat de inteligența artificială (AI) care îl prezintă pe Fred Trump transmițând câteva cuvinte deloc încurajatoare fiului său.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Ultima «persoană» care s-a exprimat împotriva fostului președinte american Donald Trump și a candidaturii sale la alegerile din 2024 s-ar putea să fie un nume neașteptat - este chiar regretatul său tată.
The Lincoln Project, un comitet de acțiune politică (PAC) fondat de conservatori moderați și foști republicani, a realizat un videoclip generat de inteligența artificială (AI) care îl arată pe Fred Trump transmițând câteva cuvinte deloc încurajatoare fiului său.
"Donny, am știut întotdeauna că o vei da în bară", spune Fred, fără să se sinchisească, prea mult în fața camerei.
"Întotdeauna ai fost un fraier - o glumă, de joasă speță", a continuat acesta.
Trump tatăl, un dezvoltator imobiliar și om de afaceri precum fiul său, a murit în 1999.
Videoclipul prezintă în continuare afacerile fostului președinte republican drept "toate numai gunoaie", îl acuză de slăbiciune în viața personală și îi spune că "copiii săi îl urăsc, în special fiica lui, Ivanka Trump".
The Lincoln Project se autocaracterizează drept o "organizație pro-democrație" care militează pentru a împiedica revenirea lui Trump la Casa Albă în alegerile din 2024.
În videoclip se precizează la final că a fost "generat în întregime sau în mare parte de inteligența artificială" și că acesta conține "discursuri sau conduite care nu au avut loc".
Spotul publicitar este cel mai recent dintr-un val de materiale care induc electoratul american în eroare, înainte de alegerile din 2024, care vor avea loc la sfârșitul acestui an.
Anterior, în cursa pentru desemnarea republicană, candidatul și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a publicat un videoclip generat de inteligența artificială în care Trump îl îmbrățișează pe Anthony Fauci, fostul sfătuitor medical al Casei Albe în timpul pandemiei COVID-19.
Videoclipul nu a fost însoțit de o mențiune care să ateste că este fals.
Inteligența artificială folosită în scopul dezinformării electorale
În ianuarie, alegătorii din New Hampshire au primit apeluri telefonice automate transmise de o voce care semăna cu cea a actualului președinte Joe Biden, care le spunea să nu voteze la alegerile primare. Ulterior, Comisia Federală pentru Comunicații din SUA (FCC) a anunțat interzicerea utilizării vocilor generate de inteligența artificială în apelurile robot.
"Îi avertizăm pe escrocii care se află în spatele acestor robocall-uri", a declarat atunci președinta FCC, Jessica Rosenworcel.
"Procurorii statelor vor avea acum noi mijloace pentru a lua măsuri împotriva acestor escrocherii și pentru a se asigura că publicul este protejat de escrocherie și dezinformare".
Midjourney, o platformă care utilizează imagini create de inteligența artificială, ia, de asemenea, în considerare interzicerea imaginilor de natură politică înainte de alegerile din 2024.
Platforma a fost deja folosită pentru a crea imagini false în care Trump este încătușat de agenți federali. Alte imagini îl arătau pe președintele Biden trăgând cu o mitralieră și pe Trump întâlnindu-se cu Papa Francisc la Casa Albă.
Până în prezent, Trump este în fruntea listei de candidați în alegerile primare republicane în fața lui Nikki Haley, fost ambasador al SUA la ONU și singurul său rival care a mai rămas în cursa pentru desemnarea partidului.
Experții din SUA spun că alegerile din 2024 vor fi probabil o confruntare între Trump și Biden, care nu are niciun competitor pentru nominalizarea democrată.